Novice

Zlata lisica in vino

( 16. 01. 2010 )

Kaj imata skupnega Zlata lisica in zlata rebula? To bodo danes popoldan v press centru povedali vrhunski slovenski vinarji, ki so s svojimi zlatimi rebulami uspešni po vsem svetu: Aleš Kristančič, Stanko Radikon, Niko Bensa, Dario Princic in Marjan Simčič.

Predstavitev povezovanja najboljših smučarskih tekem in najboljših rebul na svetu z degustacijo zlatih rebul v avli press centra bo predvidoma ob 17.45.

Zlata lisica, ki je edina tekma v svetovnem alpskem smučarskem tekmovanju "sredi vinogradov", je že vsa leta tesno povezana z vinom. Prvo lisičkino vino je mariborski Vinag napolnil že ob prvi Zlati lisici, 1964. Leta, obisk v Vinagovi kleti pa je že desetletja stalnica v programu Zlate lisice. Sprejem v Vinagovi kleti za ekipe, goste in novinarje bo nocoj ob 20. uri.

Ob zlatih rebulah iz Goriških Brd bodo novinarji, ki poročajo s 46. Zlate lisice, danes spoznavali v press centru hotela Habakuk tudi mednarodno nagrajena vina iz kleti Dveri pax iz Svečine pri Mariboru. Za kulinarično ponudbo bo v organizaciji Zavoda za turizem poskrbel hotel Veter iz Ruš.

Nazaj na seznam