Novice

Vse je pripravljeno!

( 29. 01. 2016 )
52. Zlata lisica: danes ves dan zabavno na Trgu Leona Štuklja, jutri in v nedeljo pa tekmovalno na snežnem stadionu pod Pohorjem

Čez dan se je temperatura dvignila tudi na 17 stopinj, toda noči so bile še vedno jasne in dovolj hladne, da je tekmovalna proga za 52. Zlato lisico brez težav zdržala. Snega je dovolj in pred tekmo ga bodo le še finalno preparirali s soljo. ”Od srede že ves čas testiramo obnašanje snega na sol, tako da bomo pripravljeni reagirati na najboljši možni način,” zatrjuje vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Medtem ko prizadevni organizatorji ”pazijo” sneg, pa bo danes 52. Zlata lisica ves dan v središču Maribora, na Trgu Leona Štuklja. Vrhunec celodnevnega dogajanja, ki ga bodo že dopoldan začeli najmlajši z delavnicami na temo Zlate lisice in razglasitvijo najboljših Lisičkinih talentov, bo ob 18. uri, ko bodo najboljše veleslalomistke na svetu izžrebale svoje startne številke. Pred žrebom bo na trgu nastop pop-punk.-rock skupine Trash Candy, po njem pa skupine Happy Ol’Mcweasel.

Za jutrišnji veleslalom za svetovni pokal je tako vse pripravljeno. Organizatorji pričakujejo kakšnih 10.000 navijačev, za katere so dobro poskrbeli, prometno, varnostno, zabavno in tekmovalno. Slovenski adut je Ana Drev, trenutno ena najboljših veleslalomistk na svetu, ki je na zadnjem veleslalomu pred Zlato lisico, v Flachauu, osvojila drugo mesto. V Mariboru bo imela tudi navijaško podporo z - najvišjega mesta. Na tribuni v ciljni areni bosta, namreč, častni pokrovitelj 52. Zlate lisice, predsednik države Borut Pahor, in predsednik vlade Miro Cerar.

Dani Kline, vodja protokola Zlate lisice: ”To se bo zgodilo prvič v zgodovini Zlate lisice! Še nikoli si tekme isti dan nista ogledala oba najvišja državna predstavnika.”

Visoki obiski pa so napovedani tudi za nedeljski slalom. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek bo sodeloval na poslovnem forumu, ki ga v nedeljo v VIP šotoru Zlate lisice organizirajo gospodarstveniki Podravja in avstrijske Štajerske, zunanji minister Karl Erjavec pa si bo slalom za Zlato lisico ogledal skupaj s slovaškim kolegom, zunanjim ministrom in podpredsednikom slovaške vlade, Miroslavom Lajčakom.

Nazaj na seznam