Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Vodi Shiffrin, odlična Ilka

( 08. 01. 2017 )
Najboljša smukačica sveta pred domačim občinstvom odlična tudi v slalomu - Majhne razlike obetajo zagrizen boj na drugi progi

Pričakovano vodi Američanka Mikaela Shiffrin, toda nepričakovano z majhno prednostjo. Zato je največje presenečenje prvega slaloma odlična Ilka Štuhec, ki jo je navijanje poneslo do njenega najboljšega slaloma kariere. Nekdanja svetovna mladinska prvakinja (tudi) v slalomu, je v tej sezoni, ko je nanizala štiri zmage v svetovnem pokalu, že na kombinacijskem slalomu decembra v Val d’Iseru dokazala, da je v formi v vseh štirih disciplinah. Toda, da bo na prvi progi v Mariboru enajsta in s tem hitrejša od Ane Bucik, ki je pred njo prav tako zelo dobro opravila s progo na mariborskem snežnem stadionu?!

Boj na drugi progi bo zagrizen - za zmago je v pol sekunde pet smučark, za prvo deseterico jih ima možnost več kot dvajset -, ne le zaradi majhnih časovnih razlik med najboljšimi, temveč tudi zaradi odlične proge, ki bo vsem finalistkam omogočila napadalno smučanje. Na prvem slalomu se je v pravih zimskih razmerah s sneženjem zbralo precej manj gledalcev kot na včerajšnjem veleslalomu, toda še vedno vsaj 5.000, ki pa so bili zato dovolj glasni, da so ponesli najboljši Slovenki, navijaško vzdušje pod Pohorjem pa so pohvalile tudi vse druge smučarke.

Drugi slalom bo ob 12.15, ko bo snežni stadion spet v soncu.

Nazaj na seznam