Novice

V dežju Tina brez uvrstitve

( 22. 02. 2015 )
Čehinja in Slovakinja zamenjali mesti izpred osmih let, prepričljivo zmagala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je dobila tudi kombinacijo pohorskega pokala

To ni bil vikend Tine Maze, čeprav je bil vrhunski vikend Zlate lisice. Pohvale za odlično organizacijo in vrhunsko progo so organizatorji 51. Zlate lisice dobivali od vseh tekmovalk in njihovih trenerjev, a to ni pomagalo najboljši smučarki na svetu. Po prvem slalomu na šestem mestu je skušala v drugo napasti, toda prišla le do prvega vmesna časa, nato pa povozila količek in ostala v snegu ob vratcih. V močnem deževju je bilo takrat ob progi še vedno 6.000 gledalcev, ki so glasno navijali za Tino, ob njenem odstopu le za hip obnemeli, nato pa jo še bolj bučno pozdravili za vse njene dosedanje uspehe in ji dali spodbudo za zaključek sezone, v katerem bo sedaj Tina Maze z ničlo iz Maribora morala obraniti svoje vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. ”Gremo naprej, tega sem vajena, ne gledam naprej, temveč le tekme, ki me še čakajo. Jutri bom tukaj že trenirala super veleslalom,” je dejala Tina med dežjem, ki je zalil drugi slalom Zlate lisice.

Svetovne prvakinje v slalomu to ni prav nič motilo. Tudi na drugi progi je napadla in imela na koncu več kot sekundo prednosti.

Skok na stopničke je v drugem slalomu z osmega mesta uspel Slovakinji Veroniki Velez Zuzulovi, ki je tako le zamenjala mesto s Čehinjo Sarko Strachovo izpred osmih let na Zlati lisici v Kranjski gori.

Prvi dan 51. Zlate lisice sonce in kar 18.000 gledalcev. Drugi dan kljub dežju v prvem slalomu 8.000 gledalcev, od katerih jih je premočenih vztrajalo do konca še 6.000. Zlata lisica je vedno nekaj posebnega!

Nazaj na seznam