Novice

Toliko snega in tako nizko!

( 19. 01. 2016 )
Še naprej idealne razmere za pripravo proge za 52. Zlato lisico

”Trenerji bodo začudeni, tekmovalke pa navdušene,” je prepričan vodja tekmovanja Mitja Dragšič. ”V tej zimi imajo povsod težave s snegom, mi pa imamo tako nizko, na 350 metrih   nadmorske višine toliko snega. In prepričan sem, da ga bomo lahko tudi zelo dobro utrdili ter pripravili odlični tekmi za svetovni pokal.”

Po toliko letih bojev z vremenom ima lahko tudi Zlata lisica kdaj srečo pri pripravi proge. Na pohorski poseki že dolgo ni bilo toliko tako kakovostnega snega. Zasneževalna ekipa je tako lahko danes nekaj topov s spodnjega dela poseke, kjer bodo jutri sneg že razgrnili, preusmerila na vrh, kjer bodo dodatno zasnežili povezovalne poti, tako da bo v času Zlate lisice lahko ob zgornji sedežnici Pošteli možno tudi turistično smučanje. Na Habakuku bodo za tekmovalke uredili tudi ogrevalne proge za veleslalom in slalom.

Snežna kontrola FIS - kontrolor je Filip Gartner - bo v četrtek dopoldan. Po njej se bo ekipa Mitje Dragšiča tudi odločila, kdaj bodo snežno podlago utrdili z vodo, s pomočjo injekcijske deske. Ker so razmere idealne in je časa dovolj, bodo vodo lahko vbrizgavali najbrž dvakrat. Na ta način proga v dolino ne bo odlična le za Zlato lisico, temveč bo smuka na njej možna še tudi marca.

”Zdaj pa res ni več bojazni!” je včeraj zadovoljno opazoval pripravo proge predsednik organizacijskega odbora David Kastelic.

Nazaj na seznam