Novice

Tina s številko 5

( 20. 02. 2015 )
Jutrišnji veleslalom pod Pohorjem bo začela svetovna prvakinja Anna Fenninger

Najboljša smučarka na svetu Tina Maze je sinoči na polnem Trgu Leona Štuklja v Mariboru na javnem žrebanju izvlekla številko 5. Veleslalom za 51. Zlato lisico bo odprla svetovna prvakinja v tej disciplini Avstrijka Anna Fenninger. Toda številke jutri pod Pohorjem ne bodo odločale. Proga je tako trda in odlično pripravljena, da bo množica gledalcev v živo lahko spremljala napete boje za visoke uvrstitve tudi pri visokih startnih številkah.

Direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal si je včeraj ogledal progo in med drsenjem po njeni trdi podlagi se mu je kar smejalo. ”Zelo, zelo dobro, odlično opravljeno delo,” je na seji vodij ekip pohvalil organizatorje.

V Mariboru je tako vse pripravljeno za smučarski spektakel. Vremenska napoved je zelo dobra, tekmovalke so po vrnitvi s svetovnega prvenstva v ZDA pridno trenirale, Tina Maze pa si je zadala novi visoki cilj - zmagovalni dvojček na domači tekmi. To je doslej uspelo le Mateji Svet na Zlati lisici leta 1988, ki pa se je takrat preselila v Kranjsko goro.

1. Fenninger, 2. Brem, 3. Shiffrin, 4. Zettel, 5. Maze, 6. Rebensburg, 7. Lindell-Vikarby … 29. Drev, 32. Lavtar, 54. Robnik, 56. Štuhec, 58. Plut.Startna lista

Nazaj na seznam