Novice

Tina Maze: "Malce jeze za slalom vedno koristi"

( 27. 01. 2013 )
Izjave zmagovalk slaloma za 49. Zlato Lisico

Tina Maze: »Zaradi včerajšnjega drugega mesta sem bila malce razočarana, zato sem bila danes še toliko bolj zagnana. Spremljanje Fridine vožnje je še povečalo napetost pred startom in mi dalo dodatno voljo, da sem dala vse od sebe in smučala kolikor dobro sem lahko. Na koncu se je več kot izplačalo in ob prečkanju ciljne črte se mi je iz duše odvalilo veliko breme, ki mu je sledilo še večje veselje. Po dolgem času sem spet odpeljala oba teka brez večjih napak in upam, da bom takšno formo obdržala tudi naprej. Naslednja tekma v Moskvi je že čez nekaj dni, zato moram mojo koncentracijo usmeriti tja.

 

Domača publika mi je včeraj vzela malce koncentracije, danes pa dala krila in me vzpodbudila k odlični vožnji. Treba je paziti, da v trenutkih evforije ne izgubiš svoje poti in danes mi je to uspelo. Žal mi časa za praznovanje ne bo ostalo, upam pa, da bodo zmago proslavili vsi, ki me podpirajo. V času zmag je še toliko večji izziv ostati skoncentriran na lastne cilje, zato je moja glavna naloga ohranjati zbrane misli, dokler se sezona ne zaključi. Potem si bom tudi jaz lahko privoščila sproščen oddih.

 

Meje si ustvarjamo sami in velikokrat smo sami sebi tudi največji nasprotnik. Sem izrazit perfekcionist, zato se zmeraj trudim svoje delo in dosežke izboljšati. Motivacije mi vsekakor ne bo hitro zmanjkalo in zmagati doma je po takšni sezoni noro, zato sem zelo ponosna in vesela. Tistih nekaj stotink, za katere sem včeraj zamudila prvo mesto, mi je dalo ravno prav emocionalnega naboja, da sem dobila dodaten zagon. Malce jeze za slalom vedno koristi.

 

 

Frida Hansdotter: »Progo sem uspešno odpeljala v obeh tekih, vendar me smuči niso nesle tako hitro kot Tino. Bila sem bolj pazljiva in vozila varneje, ker nisem hotela leteti iz proge, medtem ko je Tina spustila in odpeljala na polno. Občinstvo je bilo tudi danes enkratno in nasploh je vikend v Mariboru bil poln zabave in pozitivnih spominov.«

 

 

Kathrin Zettel: »Za mano je težek dan, saj se zjutraj nisem najbolje počutila in bila še precej izmučena od včerajšnje vožnje. Po zadnjih tekmah mi je samozavest nekoliko padla in Tinin rezultat mi je danes bil izven dosega. Vreme je bilo popolno in proga odlično pripravljena, ohranila je trdoto do konca drugega teka. Vesela sem bila tudi številnih navijačev iz domačega kraja, ki so me prišli podpirat in mi dali dodaten zagon. S tretjim mestom sem zato več kot zadovoljna in se kljub pritisku še naprej trudim dati vse od sebe.«

Nazaj na seznam