Novice

Tessa Worley in ekipni uspeh Slovenk

( 07. 01. 2017 )
Napet veleslalom na odlično pripravljeni progi - Najboljša od naših Ana Drev na osmem mestu, uspeh kariere Ilke Štuhec

Odlično pripravljena proga, huronsko navijanje 15 tisoč gledalcev za vsako tekmovalko in prava snežna pravljica so poskrbele za izredno napet veleslalom za 53. Zlato lisico, ki ga je z odličnim finišem dobila Francozinja Tessa Worley. Razlike po prvem veleslalomu so bile izredno majhne, tako pa je ostalo tudi v drugem, v katerem je prva favoritinja in vodilna po prvem teku Američanka Shiffrinova izgubila boj v zadnjem delu proge ter ostala brez stopničk. Najboljše so bile tako smučarke, ki na dosedanjih Zlatih lisicah niso bile med vodilnimi.

Ekipni uspeh so dosegle Slovenke, čeprav si je Ana Drev nekoliko pokvarila uvrstitev iz prvega veleslaloma. Toda z osmim mestom je dosegla vrhunski uspeh, svoj drugi najboljši na Lisici. Domačinka Ilka Štuhec je bila 14., kar je njena najboljša uvrstitev v veleslalomu v svetovnem pokalu. V drugem veleslalomu je za nekaj mest napredovala Tina Robnik, ki se je uvrstila med dvajseterico.

Tina Maze se je poslovila, Slovenke so bile odlične, veleslalom za 53. Zlato lisico pa je bil ena najlepših tekem v dolgi zgodovini pohorskega pokala.

Nazaj na seznam