Novice

Stanje proge je vrhunsko!

( 18. 01. 2016 )
Še zadnje finese na že odlični snežni podlagi za 52. Zlato lisico

Enajst dni pred tekmovanjem je za 52. Zlato lisico praktično že vse pripravljeno: na progi je dovolj snega, slovenska reprezentanca pa ima spet smučarko za najvišja mesta! Na zadnjih dveh veleslalomih za svetovni pokal je bila Ana Drev obakrat najhitrejša na prvi progi in minulo nedeljo je v Flachauu prvič stopila na stopničke za zmagovalke na tekmi svetovnega pokala. Mraz in Anin uspeh sta za Zlato lisico prišla v pravem trenutku!

”Snežna podlaga je v vrhunskem stanju!” je zadovoljen vodja tekmovanja Mitja Dragšič. ”Snega je dovolj, seveda pa še vedno zasnežujemo, s čimer dodajamo še zadnje finese na že odlično progo. Vremensko situacijo spremljamo urno, tako da se bomo o nadaljnjih delih na progi odločali glede na situacijo. Vse je, skratka, pod kontrolo, tudi to, da bo do tekme najbrž prišlo spet še obdobje toplega vremena. Glede na to se bomo odločili, kdaj bomo izvedli končno preparacijo snežne odeje.”

Snežni kontrolor FIS Filip Gartner bo progo uradno pregledal 21. januarja. A tokrat glede odločitve negotovosti ni, bodo pa zato organizatorjem zelo prav prišle Gartnerje bogate izkušnje glede končne priprave tekmovalne proge. 

Zadovoljen je tudi generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar: ”Vrhunska proga in vrhunski uspeh Drevove sta najboljše vabilo gledalcem na 52. Zlato lisico! Pripravljamo velik smučarski praznik pod Pohorjem, hkrati pa bo s pestrim programom na Trgu Leona Štuklja v njenem znamenju tudi mesto.”

Nazaj na seznam