Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Spodbudno kljub inverziji

( 08. 12. 2016 )
S 53 snežnimi topovi je potrebno pripraviti snežno podlago do 30. decembra

Snežni topovi so razporejeni po celotni dolžini proge za Zlato lisico in čeprav vremenske razmere ne omogočajo 24-urnega zasneževanja, je vodja tekmovanja Mitja Dragšič optimist: ”Dovolj je še časa in doslej opravljeno je spodbudno! Računamo, da bomo lahko prihodnji teden spet zasneževali na polno.”

Inverzija in megla sicer čez dan ne omogočata zasneževanja, toda v nekaj zadnjih mrzlih nočeh so uspeli progo vsaj pobeliti in narediti prve zaloge. Zasneževalna ekipa upravitelja smučišč Marprom je nenehno na progi, z nasveti pa pomaga tudi dolgoletni vodja tekmovanja Gorazd Bedrač: ”Z nekaj vmesnimi skoki bi se že dalo smučati z vrha do dna. Pomembno je, da imamo dovolj topov in da smo pripravljeni. Izkoristili bomo vsako sekundo, ko bo mraz omogočal zasneževanja. Lahko smo optimistični.” Z doslej opravljenim je zadovoljen tudi direktor Marproma Bernard Majhenič: ”Kupili smo 23 novih topov, z njimi pa ob progi razporedili še 30 starih. Dva dni smo uspeli intenzivno zasneževati. Mi smo pripravljeni!”

Snežna kontrola FIS, ki bo odločila, ali je na progi za Zlato lisico dovolj snega za izvedbo tekmovanja v Mariboru, bo 30. decembra.

Nazaj na seznam