Novice

Snežni kontrolor prižgal zeleno luč

( 07. 01. 2010 )

Filip Gartner, snežni kontrolor FIS, si je v družbi vodje tekmovanja 46. Zlate lisice Gorazda Bedrača temeljito ogledal celotno progo, preizkusil debelino in kakovost snega tudi z vrtalnim strojem, nato pa sporočil:

"Snega je dovolj! Direktorju ženskega svetovnega pokala Atleju Skaardalu bom sporočil, da je snežna podlaga na progi pod Pohorjem primerna za izvedbo tekmovanja. Po vsej dolžini je okrog 40 centimetrov snega, ki je že tudi dobro prepariran. Sicer pa sem v zadnjih desetih dneh tukaj vsak dan smučal in se prepričal, da letos težav s snegom v Mariboru ni. V prihodnjih dneh bodo organizatorji progo še dokončno utrdili, pri čemer tudi ne bi smelo biti težav, saj je za prihodnji teden napovedano bolj mrzlo vreme. Zima šele prihaja."

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: "Zdaj se bomo potrudili, da progo tako utrdimo, da bodo tudi smučarke z višjimi startnimi številkami imele možnosti za dober rezultat. Glede na trenutno vremensko situacijo in napoved bomo progo v spodnjem delu, od Trikotne jase do doline, zaprli v ponedeljek, celotno pa v torek."

Srečko Vilar, generalni sekretar OK: "Filip Gartner je prižgal zeleno luč, zato zdaj že gledamo na dan tekme, ko si želimo, da se bo vreme ustalilo in da bo 46. Zlata lisica zaradi velikega števila gledalcev in uspeha naših smučark velik smučarski praznik."

Nazaj na seznam