Novice

Snežni kontrolor FIS zadovoljen

( 03. 01. 2009 )

Filip Gartner, tokrat v funkciji snežnega kontrolorja Mednarodne smučarske zveze FIS, je bil v soboto dopoldan zadovoljen. Dvakrat je z vodjem tekmovanja Gorazdom Bedračem presmučal progo, na številnih mestih z vrtalnim strojem kontroliral debelino snežne odeje, nato pa v ciljni areni tudi uradno prižgal zeleno luč za 45. Zlato lisico.

Filip Gartner, snežni kontrolor FIS: "Snega je dovolj, povsod ga je najmanj 40 centimetrov, s takšno snežno podlago bodo lahko pripravili kakovostno progo. Ves sneg sicer še ni na pravih mestih, zato ga bo potrebno še porazdeliti. Zlata lisica ima z moje strani, v vlogi kontrolorja FIS, zeleno luč za tekmovanje!"

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: "Do ponedeljka bo sneg porazdeljen po celotni progi, tako da bo osnovna priprava do takrat končana. V sredo bomo naredili še obvezno injekcijsko desko z vbrizgavanjem vode. Hkrati intenzivno zasnežujemo tudi turistično progo v dolino. Po tekmovalni progi bo smučarija možna predvidoma še do torka, ko bomo progo zaprli, pa bo že dovolj snega za smuko v dolino po Čopki."

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: "Zelena luč mednarodne smučarske zveze pomeni še zadnji zagon organizacijski ekipi. Vse poteka nemoteno in po načrtih. Prijavljene so že tudi vse najboljše smučarke na svetu."

Nazaj na seznam