Novice

Snežna podlaga vedno bolj trda

( 18. 02. 2015 )
Organizatorje ne skrbi toplo vreme, saj so progo dobro preparirali z vodo, zato se v soboto in nedeljo obeta tekmovanje za svetovni pokal na odličnih progah

Tri dni pred 51. Zlato lisico so organizatorji na novinarski konferenci posredovali zadnje informacije o pripravah na veliko tekmovanje pod Pohorjem.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: ”Preparacija z injekcijsko desko se je zelo posrečila, od takrat imamo kvalitetno, trdo snežno strukturo, tako da se debelina snega kljub toplemu vremenu ni prav nič zmanjšala. Pravzaprav snežna podlaga samo pridobiva v smeri prave tekmovalne, trde podlage, ki jo potrebujemo za kakovostno izvedbo obeh tekem. Namesto oblakov bi si sicer bolj želeli jasno nebo, ker potem bi se struktura snega še boljše odzivala, toda gostota snega je takšna, da ne vidimo razloga, da ne bi uspeli pripraviti kakovostne proge. Delamo pa že preizkuse, če bo potrebno, bomo progo na dan tekmovanja še dodatno utrdili s soljo, ki bo temperaturo snega znižala za okrog 4 stopinje. To pomeni, da na progi v teh treh dneh pravzaprav ne bomo več delali, postavljamo le zaščitne ograje in druge objekte v cilju in na startu. Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal prihaja v Maribor šele v petek, tako da se tudi po tem vidi, da nam FIS popolnoma zaupa in da nimamo večjih težav s snegom.”

Srečko Vilar, generalni sekretar OO Zlate lisice: ”Pričakujemo veliko odmevnost, po letu dni se vračamo v Maribor, hkrati pa takoj po svetovnem prvenstvu gostimo najboljšo smučarko na svetu v njenem domačem okolju. To pomeni, da bomo imeli veliko gledalcev in veliko medijsko odmevnost, zato si želimo vzdušje prenesti tudi v mesto. Izvedli bomo obe žrebanji startnih številk, na Trgu Leona Štuklja bomo organizirali tudi koncerte. Na prizorišču imamo večjo tribuno, za 1.100 gledalcev, boljša bo pretočnost gledalcev, boljše smo poskrbeli tudi za sponzorje. Pozivamo pa gledalce, da si vstopnice kupijo preko eventim.si že prej, ne šele na prizorišču, prav tako pa da posebej Mariborčani izkoristijo ugodnost brezplačnega avtobusnega prevoza na progi številka 6, osebna vozila pa da parkirajo v Vojašnici generala Maistra, od koder bodo vozili brezplačni avtobusi do prizorišča.”

Nazaj na seznam