Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Snežna kontrola: tekmovanje je potrjeno!

( 30. 12. 2016 )
Snežni kontrolor FIS Hans Grogl čestital organizatorjem za odlično opravljeno delo - Tehnična ekipa bo silvestrovala na progi - Izjemno zanimanje za 53. Zlato lisico

V soncu je snežni kontrolor FIS Hans Grogl užival v smučanju na Pohorju. Po ogledu tekmovalne proge je v ciljni areni čestital vodji tekmovanja Mitji Dragšiču za odlično opravljeno delo, novinarjem pa sporočil: ”Z moje strani je tekmovanje potrjeno!”

Hans Grogl, snežni kontrolor FIS: ”Rad sem v Mariboru, tukaj imam veliko prijateljev, a danes je bilo še posebej prijetno. Organizatorji so na progi opravili odlično, izjemno delo, po celotni progi je dovolj snega, skoraj meter v globino, zadostna je tudi širina. To pomeni, da je z moje strani tekmovanje potrjeno, imate zeleno luč za končno pripravo in uspešno izvedbo Zlate lisice! Čestitam vsem skupaj! Naredil sem tudi nekaj posnetkov in z veseljem jih bom poslal direktorju Skaardalu, s pozitivnim poročilom s Pohorja.”

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Ugodno poročilo smo pričakovali, saj so razmere zelo dobre, tudi slovernske smučarke so pohvalile snežno podlago. Nas pa čaka zdaj odločilni teden, redno bomo spremljali vreme, tako da bomo ohranili to kakovost. Zato bomo na progi tudi silvestrovali. Nič ne smemo prepustiti naključju. Nato bomo sredi tedna opravili še končno preparacijo snežne podlage. Progo bomo zaprli v torek po praznikih.”

Srečko Vilar, generalni sekretar OK Zlate lisice: ”Prijavljenih je 27 ekip s 116 tekmovalkami. Zadnja se je prijavila celo ekipa Kenije. Za tekmovanje je veliko zanimanje, samo gostov imamo potrjenih že preko 500. To je pomembno, saj smo goste pozvali, da donirajo za razvoj mladih smučarjev v ASK Branik in odziv je pozitiven, kar pomeni, da se odnos do zastonjskih vstopnic vendarle spreminja. Najavljenih imamo kar 15 TV prenosov v živo. Računamo na 15 tisoč gledalcev vsak dan tekmovanja, ob tem pa bo v petek in soboto še poln Štukljev trg, na katerem bo TV Ljubljana v soboto zvečer posnela posebno oddajo ob slovesu Tine Maze. In Tina bo od jutri tudi že trenirala v Mariboru. Skratka, ob velikih uspehih naših smučark, ko bo v slalomu in veleslalomu nastopila domačinka Ilka Štuhec, zmagovalka že štirih tekem za svetovni pokal v tej sezoni, in tudi Ana Drev, ki bo v Mariboru naskakovala sam vrh v veleslalomu, je vse nared za izjemno 53. Zlato lisico!”

Nazaj na seznam