Novice

Snežna kontrola bo 21. januarja

( 11. 01. 2016 )
Vodja tekmovanja zaradi odjuge ni zaskrbljen - Vremenska napoved je ugodna - Na progi 50 centimetrov snega

Ko je novi vodja tekmovanja Mitja Dragšič na prvi seji organizacijskega odbora Zlate lisice v tem letu poročal o poteku priprav na progi, je bil komentar dolgoletnih organizatorjev kljub dežju in odjugi optimističen. ”Po pol stoletja smo že vsega vajeni …” Kljub ponovno muhasti zimi pa vzroka za preveliko zaskrbljenost vseeno ni. V slabem tednu dni takoj po novem letu je ekipa Milana Šmona uspela zasnežiti celotno dolžino proge, na kateri je tako v povprečju 50 centimetrov snega.

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Snega je zaenkrat dovolj in trenutno lahko le čakamo. Nastopila je običajna januarska odjuga, toda vremenska napoved ni slaba. Od srede naprej bi se naj vreme spet obrnilo in takrat bomo ugotovili, koliko škode je narava naredila snegu. Naš načrt je, da ves sneg razgrnemo takoj ko bo to vreme dopuščalo, ker se sneg najboljše predela s smučanjem.”

Osnovo za optimizem glede priprave proge vliva tudi pravočasni dogovor organizatorjev z upravljavcem smučišč in njegovim podizvajalcem glede zasneževanja in priprave prog.

Nazaj na seznam