Novice

Snega na progi že dovolj!

( 30. 12. 2008 )
Novinarska konferenca organizatorjev 45. Zlate lisice v novem hotelu Arena pod Pohorjem

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja:

"Vreme nam je naklonjeno. Ves sneg za tekmo smo zaradi idealnega mraza tako že pripravili. Toda naše delo ni le Zlata lisica, temveč poskrbeti za smučanje na celotnem Mariborskem Pohorju. Najpozneje v četrtek bo že možna smuka v dolino! Prihodnji teden računamo, da bomo lahko odprli tudi Čopko. To pomeni, da bo tudi med tekmovanjem smučanje v dolino neovirano.

Za tekmo smo naredili 30.000 kubičnih metrov snega, za kar smo porabili 18.000 kubičnih metrov vode. To je debelina, ki bo ob normalni zimi zadostovala do marca, ker pa napovedujejo mrzlo zimo, bomo morda smučali celo aprila.

Osnovna preparacija proge je opravljena, tako da mirno pričakujemo snežno kontrolo 3. januarja, ki jo bo opravil Filip Gartner. Prihodnji teden bomo naredili še injekcijsko desko, vbrizgavanje vode v sneg, kar je od lani obveza v svetovnem pokalu. Če bo topleje, bomo brizgali vodo že v ponedeljek, sicer v sredo."

Srečko Vilar, generalni sekretar OK 45. Zlate lisice:

"Zlata lisica bo v Mariboru, to je sedaj zagotovljeno! Zato gremo po ustaljeni programski zasnovi, kar pomeni, da bomo lisico približali Mariborčanom. V petek bo na Trgu svobode otvoritev tekmovanja, v soboto še razglasitev rezultatov veleslaloma. Novoletno vzdušje bomo raztegnili vse do tekme, saj bo okrasitev na Trgu svobode ostala, Nuša Derenda in Peter Grašo v petek ter Šank rock v soboto pa bodo poskrbeli za zabavo.

Brez pomoči naših zvestih sponzorjev, seveda, ne bi šlo, generalnega sponzorja Zavarovalnice Maribor, generalnega pokrovitelja Pošte Slovenija, pokrovitelja HSE, pokrovitelja veleslaloma NLB, pokrovitelja slaloma NKBM.

Proračun prireditve je 1,1 milijona evrov. Računamo na dobiček. Lani je smučarskemu klubu Branik za svojo dejavnost ostalo 150.000 evrov.

Prijavljene so že vse reprezentance, skupaj jih bo 23. Smučarke bodo v Maribor prispele 4. januarja, po tekmovanju na Sljemenu. Slovenke bodo pri nas trenirale že prej, seveda pa ne po 3. januarju, ko bo snežni kontrolor progo za trening zaprl. Zato smo že pripravili na zgornjem delu starega Mariborskega slaloma ogrevalno progo.

Tudi tokrat bodo na Zlati lisici številni ugledni gostje. Predsednik vlade Borut Pahor je svoj prihod napovedal za soboto, prišli bodo tudi ministri Samuel Žbogar, Aleš Zalar, dr. Patrick Vlačič, dr. Milan Pogačnik, sedem tujih diplomatskih predstavnikov, dvajset poslancev…

Ponosni smo, da smo uspeli pravočasno zgraditi depandanso hotela Arena. Na tej lisici bodo v novem hotelu že prebivale nekatere ekipe, v prihodnosti pa ga bomo še bolj izkoristili tudi za druge organizacijske namene."

Nazaj na seznam