Novice

Snega je dovolj!

( 06. 01. 2010 )
Novinarska konferenca 46. Zlate lisice na snežnem stadionu pod Pohorjem

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: "46. Zlata lisica bo, tukaj pod Pohorjem! Snega je dovolj! Slalom je že povsem zasnežen, na veleslalomu potrebujemo le še eno noč za zasnežitev starta. Glede na to, da je do tekmovanje še deset dni, poteka vse po načrtih. Pomaga nam tudi naravni sneg, ne le zaradi zimske kulise, temveč bo tudi preparacija proge zato boljša. S prvim zasneževanjem sredi decembra smo na celotnem Pohorju naredili sto tisoč kubičnih metrov snega, z drugim še dodatnih trideset tisoč. Ne gre nam le za tekmovanje, temveč želimo do Zlate lisice zasnežiti še tradicionalno pot v dolino, Čopko, tako da bo turistično smučanje tudi med tekmovanjem nemoteno potekalo."

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora 46. Zlate lisice: "Zaradi Tininih uspehov pričakujemo v obeh dnevih vsaj 25 tisoč gledalcev. Hkrati pa bomo lisico znova prenesli tudi v mesto, s koncerti, žrebanjem startnih številk in podelitvijo nagrad na Trgu svobode. Veseli smo, da je gospodarski odbor odlično opravil svoje delo, saj so vsi naši sponzorji, ki so z Zlato lisico že več kot deset let, tudi letos z nami. Vsekakor je to tekmovanje, ki ima izredno veliko odmevnost, kar je potrdila tudi lanska analiza FIS, po kateri je bila 45. Zlata lisica po gledanosti na TV v živo na prvem mestu, tudi pred Kitzbuehlom! Ogledalo si jo je kar dvesto milijonov ljudi! To dokazuje, da je naše tekmovanje klasična tekma svetovnega pokala, kar nam je potrdila tudi FIS, saj imamo že potrjene termine do leta 2014, v najbolj ugodnem terminu sredi januarja."

Na novinarski konferenci v hotelu Arena v snežnem stadionu pod Pohorjem sta Drago Cotar, predsednik uprave Zavarovalnice Maribor, in Drago Rataj, direktor SK Branik, svečano podpisala pogodbo o pokroviteljstvu. Zavarovalnica Maribor je tako tudi na 46. Zlati lisici glavni generalni pokrovitelj tekmovanja.

Nazaj na seznam