Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Slovenke že preizkusile progo

( 29. 12. 2016 )
V zgornjem delu še dodatno zasneževanje, sicer pa mirno pričakovanje snežne kontrole

Organizatorji mirno pričakujejo jutrišnjo kontrolo tekmovalne proge snežnega kontrolorja FIS Hansa Grogla. Danes so na snežnem stadionu že trenirale slovenske veleslalomistke, med njimi tudi Ilka Štuhec, ki je dan pred tem na Semmeringu dosegla svoj najboljši veleslalomski rezultat v svetovnem pokalu, in Ana Drev, ki je bila na lanski Lisici v veleslalomu druga. Ob Slovenkah so trenirale še Rusinje in Slovakinje, jutri pa se jim bodo na treningu na progi za Zlato lisico pridružile še Kanadčanke in Francozinje.

Slovenke so bile nad trdo progo na snežnem stadionu navdušene. Proga, ki še ni povsem preparirana in zglajena, je bila težka in zahtevna, torej zelo primerna za trening.

”Prava moška proga, pravi trening” je bil zadovoljen s prvim preizkusom vodja tekmovanja Mitja Dragšič. ”V zgornjem delu še zasnežujemo, da bomo progo lahko razširili, sicer pa smo mirni. Kaže zelo dobro.”

Tekmovalna proga bo za prosto smučanje odprta vse do prvega januarja. V torek, 2. januarja, bodo začeli postavljati zaščitne ograje, o dokončni preparaciji snega pa se bodo odločili glede na vremensko napoved po novem letu.

Nazaj na seznam