Novice

Slovenke: ”Pomembno, da je tekma doma!”

( 30. 01. 2014 )
Slovenske smučarke se veselijo prihajajočega nastopa v Kranjski gori - Na progi bo sneg odstranjevalo 200 delavcev iz Maribora in Kranjske Gore

Novinarska konferenca Smučarske zveze Slovenije in OO 50. Zlate lisice v press centru v hotelu Kompas v Kranjski Gori:

Tina Maze: ”Pomembno je, da tekma še naprej ostaja v Sloveniji in da lahko dekleta samozavestno nastopamo pred domačo publiko. Zlata Lisica je vselej enkratna in podpora, ki jo dobimo od navijačev, je izjemna ter nedvomno pripomore k dobrim rezultatom. Moja forma je v vzponu, zadnje dneve smo tudi zelo dobro trenirali. Moj cilj so zmagovalne stopničke, kjer v Kranjski Gori še nisem bila. Strmina je zahtevna, kar ji daje poseben čar, meni pa motivacijo, da se z njo spopadem.” 

Maruša Ferk: ”Pretekli teden je bil zame zelo uspešen in z nastopom, ki sem ga pokazala, sem zelo zadovoljna. Upam, da se bo forma obdržala in izboljševala tudi v prihodnje, in da bodo rezultati to potrdili.” 

Katarina Lavtar: ”Dobro sem pripravljena in prepričana sem, da si lahko z uspešnim nastopom zagotovim nekaj točk za svetovni pokal.” 

Ana Drev: ”Sem optimistka. Tekma v Kranjski gori mi je bila že od nekdaj zelo pri srcu in tudi letos bom dala vse od sebe.” 

Eli Plut: ”Moj cilj je sproščen napad na strmino in da jo presmučam dvakrat, da se uvrstim med trideseterico.” 

Saša Brezovnik: ”Malce treme pred debitantskim nastopom obstaja, vendar ne bi želela ledu prebiti kjerkoli drugod kot na domači strmini.”

Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate Lisice: ”S sodelovanjem s prijatelji in sodelavci iz pokala Vitranc bomo uspeli tekmovanje izpeljati na istem nivoju, kot smo ga dosegali v preteklih letih. Organizirati tovrstni dogodek v zgolj tednu dni vsekakor ni enostavno delo, a prepričan sem, da bo tudi letošnja Zlata Lisica nepozaben dogodek.”

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: ”Trenutno imamo na smučišču med 30 in 40 centimetri odlično utrjene snežne podlage, ki omogoča kakovostno izvedbo tekmovanja. Novozapadli sneg bomo odstranili, že danes ponoči, nato pa vse do tekme, vsakih novih 30 centimetrov. V petek ponoči bo zato akcija! Pri pripravi sodeluje 200 delavcev na progi, skupaj iz pokala Vitranc in naša ekipa iz Maribora.”

Nazaj na seznam