Novice

Slalom je že pripravljen!

( 04. 01. 2010 )

Mraz je stisnil pravočasno! Po dolgi odjugi, ki je na Pohorju pustila le dolg snežni jezik z Bellevueja do doline, ki pa je omogočil med novoletnimi prazniki nemoteno smučanje številnim turistom in Mariborčanom, so se snežni topovi v nedeljo spet "prebudili". Sprva je bilo dovolj mraza v zgornjem delu, v ponedeljkovem jutru pa so lahko zabrneli topovi tudi na spodnjem delu snežnega stadiona.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: "Slalom imamo praktično že pripravljen! Zgornji del veleslaloma bo pripravljen v torek. Hkrati pa nam bo pomagal tudi sneg, ki je napovedan, saj bo pomešan s snegom iz snežnih topov ustvaril še kvalitetnejšo podlago. Dobro se je izteklo! V četrtek je snežna kontrola in do takrat bo že vse pripravljeno."

S tem so tudi odpadle vse druge možnosti, ki jih imajo organizatorji Zlate lisice vedno na zalogi za izredne (vremenske) razmere. 46. Zlata lisica 16. in 17. januarja, bo na tradicionalni progi, s ciljem pri hotelu Arena. Tam je tehnična ekipa pod vodstvom Draga Rataja že začela postavljati vse potrebne objekte. Novost na letošnji lisici bo tudi poseben gostinski šotor za obiskovalce.

Nazaj na seznam