Novice

Skaardal in Bedrač o odpovedi

( 01. 02. 2014 )

Atle Skaardal, direktor svetovnega pokala za ženske:

”Žal smo bili zaradi neugodnih vremenskih razmer prisiljeni odpovedati današnji veleslalom, a prepričan sem, da je bila odločitev pravilna. Čeprav so organizatorji vložili ogromno truda in časa, da so kljub muhastemu vremenu v preteklih dneh uspešno pripravili kvalitetno progo, sta ledeni dež in gosta megla povzročila okoliščine, ki bi lahko resno ogrožale smučarke. Z vodji ekip smo opravili zadnjo inšpekcijo pred načrtovanim startom, po kateri smo sprejeli odločitev, da je izvedba tekme prenevarna.

Načrti za jutrišnji slalom ostajajo nespremenjeni. Slalom je krajši in vratica bolj strnjena, zato upamo, da bomo razmeram navkljub tekmo lahko izpeljali nemoteno. Organizatorji bodo delali vso noč in če vremenske napovedi držijo, lahko pričakujemo ponovno ohladitev ter sneg. Seveda je težko zagotovo napovedati točno količino padavin, ki bodo zapadle čez noč, vendar je snežna podlaga še vedno v dobrem stanju, zato ostajamo optimisti.”

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja:

”Organizacijska ekipa je od treh ponoči urejala progo in jo do jutra uspešno preparirala za tekmo. Ob sedmih je žirija opravila pregled in potrdila, da je proga pripravljena, zato smo nadaljevali z zaključnimi deli in dokončno utrdili podlago. Ob 9.45 je bila še zadnja kontrola, v spremstvu članov vseh sodelujočih ekip, na podlagi katere je bila sprejeta odločitev, da je zaradi slabih vremenskih razmer in okrnjene vidljivosti izvedba tekmovanja prenevarna za tekmovalke. Trenerji so večkrat pohvalili trud organizacijske ekipe, a žal je bila tokrat moč narave prevelika. Glede na dejstvo, da so olimpijske igre v Sochiju dobesedno pred vrati, večina trenerjev ni želela ogroziti zdravja tekmovalk. 

Priprave za jutrišnji slalom nadaljujemo po načrtu; progo bomo začeli urejati že danes popoldan in dela nadaljevali vso noč. Najprej bomo delali s teptalnimi stroji, ob štirih zjutraj bo celotna ekipa ponovno na strmini in bo poskrbela, da bo proga ob 6:30 pripravljena za zakoličenje vrat. Vremenske napovedi so trenutno ugodne in z malce sreče se današnja situacija ne bo ponovila.”

Nazaj na seznam