Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Shiffrinova po zmago in lisičko

( 07. 01. 2017 )
Ana Bucik bo s številko 23 skušala pod Pohorjem nadgraditi uspeh iz Zagreba - Čestitke trenerjev organizatorjem

Američanka Mikaela Shiffrin je s številko 5 jutri pod Pohorjem prva favoritinja za slalomsko zmago in drugo zaporedno skupno zmago pohorskega pokala. Najboljša je bila predlani, lani pa zaradi odpadle tekme v slalomu niso podelili lisičjih brošk. Za popolni napad ima najboljša slalomistka zadnjih let dva dobra razloga: na tekmi na Sljemenu je nazadnje ostala brez uvrstitve, na današnjem pohorskem veleslalomu pa brez stopničk. Toda Slovakinja Velez Zuzulova se ne misli predati in njena rojakinja, mlada Petra Vlhova, je iz tekme v tekmo bližje obema. Jutrišnji slalom za 53. Zlato lisico obeta enako napet boj kot je bil na današnjem veleslalomu, saj je vremenska napoved znova zimsko-ugodna, proga pa je odlično pripravljena.

Od Slovenk bo skušala uspeh iz Zagreba še nadgraditi Ana Bucik. S številko 23 je sposobna uvrstitve med prvih deset, kar je cilj tudi Maruše Ferk, ki bo startala hitro za njo (26.). Odličen kombinacijski slalom decembra v Val d’Iseru, ko je bila osma najhitrejša, kar ji je prineslo skupno zmago, in veleslalomska uvrstitev kariere pa bosta velika spodbuda tudi za Ilko Štuhec (številka 33), ki jo bo spet spodbujal poln mariborski snežni stadion.

Trenerji so na popoldanski seji z aplavzom nagradili organizatorje za ”eno najboljših tekem za Zlato lisico”, po besedah direktorja svetovnega pokala za ženske Atleja Skaardala. Še bolj bučen pa je bil poln Trg Leona Štuklja, na katerem so Mariborčani ob zmagovalkah veleslaloma pozdravili tudi Tino Maze.

Številke za jutrišnji slalom 53. Zlate lisice: 1. Hansdotter, 2. Holdener, 3. Strachova, 4. Loeseth, 5. Shiffrin, 6. Vlhova, 7. Velez Zuzulova … 23. Bucik, 26. Ferk, 33. Štuhec, 68. Hrovat, 69. Brezovnik, 74. Livk.

Nazaj na seznam