Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Shiffrinova hoče zmago zase

( 02. 02. 2019 )
Od Slovenk najboljša Meta Hrovat - Delavci na progi že ob pol štirih - Toplo vreme ni ogrozilo slaloma

Mikaela Shiffrin se zaradi zdravstvenih težav ni mogla udeležiti petkove večerne podelitve nagrad in žrebanja za slalom na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Toda v soboto zjutraj ni imela na progi pod Pohorjem nobenih težav, drugo najhitrejšo, Slovakinjo Petro Vlhovo, s katero si je delila petkovo veleslalomsko zmago, je za seboj pustila za celo sekundo. Američanka hoče zmago zase!

Organizatorji so sobotni slalom začeli že ob pol štirih zjutraj. Noč je bila topla, pod Pohorjem je bilo plus deset stopinj, zato je bilo potrebno posredovati s soljo. Ko so si tekmovalke nato ogledale progo, je bilo že jasno, da je bila odločitev pravilna in da je snežna površina utrjena dovolj globoko.

V pomladnih razmerah, ko se je vremenska napoved na srečo zmotila, in je namesto dežja občasno celo posijalo sonce, je Zlata lisica kot že tolikokrat dokazala - ne glede na vreme, tekma vedno je. Pod Pohorjem je najboljše smučarke na svetu bodrilo 6.000 navijačev, med njimi je bil ob slovenskem zunanjem ministru Miru Cerarju tudi slovaški premier Peter Pellegrini.

Nazaj na seznam