Novice

Proga pripravljena, pomagal tudi predsednik

( 19. 01. 2013 )
Dodatno zasneževanje končano, sneg razgrnjen, celotna proga preparirana z vodo s pomočjo injekcijske deske - V soboto dopoldan je delavcem na progi pomagal tudi predsednik države in častni pokrovitelj 49. Zlate lisice Borut Pahor

Predsednik države Borut Pahor, ki je prevzel tudi častno pokroviteljstvo 49. Zlate lisice, je priskočil na pomoč delavcem na progi. V soboto dopoldan je najprej pomagal pri prepariranju proge z injekcijsko desko na zgornjem delu veleslaloma, nato pa je v teptalnem stroju sodeloval še pri razgrinjanju snega na spodnjem delu proge.

Po delu na progi so častnega pokrovitelja Zlate lisice Boruta Pahorja v hotelu Arena predsednik organizacijskega odbora Drago Cotar, generalni sekretar Srečko Vilar in vodja tekmovanja Gorazd Bedrač informirali o dosedanjem delu priprav na pohorsko tekmovanje. Predsednik države si bo pod Pohorjem osebno ogledal nedeljski slalom.

Sicer pa so dan, ko je Pohorje doživelo pravo invazijo smučarjev – čez dan jih je bilo kar 4.500, polna so bila vsa parkirišča – so organizatorji 49. Zlate lisice končali preparacijo celotne proge, ki je tako sedaj praktično že pripravljena za tekmovanje.Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: ”Že v soboto zjutraj smo z injekcijsko desko z vodo preparirali zgornji del proge, na spodnjem pa smo čez dan končali z zasneževanjem in razgrnili ves sneg, ki ga je sedaj na vseh delih dovolj. Zvečer bomo z injekcijsko desko preparirali še spodnji del proge in s tem končali delo na snežni podlagi. V nedeljo bomo začeli postavljati zaščitne ograje in druge objekte na progi.”V Maribor je prispela že tudi tehnična ekipa TV Slovenija, ki bo izpeljala televizijski prenos 49. Zlate lisice. Kako veliko zanimanje vlada v svetu za mariborski svetovni pokal alpskih smučark dokazuje sporočilo mednarodne marketinške agencije Infront, lastnice TV pravic: ”Tekmovanje iz Maribora bo neposredno prenašalo kar 14 svetovnih TV postaj!”

Nazaj na seznam