Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Proga potrebuje le še eno mrzlo noč

( 14. 01. 2019 )
Odlična rekreativna smuka na snežnem stadionu in čakanje organizatorjev na še nekaj mraza

Smuka na snežnem stadionu, kjer bo čez dva tedna 55. Zlata lisica, je odlična! Vseeno pa to še ne pomeni, da lahko organizatorji povsem mirno pričakujejo snežnega kontrolorja Markusa Maierja, sicer direktorja ženskega svetovnega pokala za tehnične discipline, ki bo progo pregledal 23. januarja dopoldne.

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Ponekod potrebujemo še nekaj snega. V zgornjem delu je po veleslalomu že 95 odstotkov potrebnega snega, v spodnjem delu pa ga potrebujemo še okrog A droga, kjer je start slaloma. Dovolj bo ena mrzla noč, saj smo v delih, ki jih moramo še zasnežiti, dodali snežne topove. Samo da ne bo močnejše odjuge, sicer pa je vremenska napoved dokaj ugodna, mraz je napovedan konec tedna, tako da bomo imeli do snežne kontrole še dovolj časa za pripravo dovolj debele in široke snežne podlage. Pomembna pa bo, seveda, tudi vremenska napoved po snežni kontroli.”

Zaenkrat je proga v dolino odprta za rekreativno smučanje. Še vedno je v igri tudi prihod na trening na snežni stadion slovenske reprezentance, tako ženske kot moške. Organizatorji zato natančno spremljajo vremensko napoved in se bodo odločali glede na njo.

Nazaj na seznam