Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Prepariranje proge že danes

( 09. 01. 2018 )
Priprave v Kranjski Gori že v polnem teku - Skupaj pohorska in vitranška ekipa

”Ekipa Andreja Rečnika bo danes popoldan, po koncu smučarskega dne, na poligonu v Podkorenu že začela s sklepnim prepariranjem tekmovalne proge,” je jutranje poročilo vodje tekmovanja Mitje Dragšiča. ”Vbrizgavanje vode v snežno podlago bodo danes in jutri izvedli skupaj s tehnično ekipo pokala Vitranc. To nam bo omogočilo, da bo proga konec prihodnjega tedna optimalna. Snega je ogromno, podlaga je odlična, potrebno je sedaj vse to še skupaj utrditi.”

Zadovoljen z začetkom premika iz Maribora v Kranjsko Goro in na Bled je tudi generalni sekretar OO Zlate lisice Srečko Vilar, ki je včerajšnji dan izkoristil za dogovore z vsemi organizacijsko potrebnimi službami in posamezniki na Gorenjskem:

”Dogovorili smo se s prijatelji iz komiteja pokala Vitranc, s kranjskogorskimi žičničarji, s hoteli na Bledu, z zdravstveno službo, komunalo … Vse gre v pravo smer, čeprav se medtem v Mariboru že oglašajo nekateri, češ da selitev ni bila potrebna. A žal na progi ni bilo dovolj snega in zato nam snežni kontrolor FIS ni prižgal zelene luči za izvedbo v Mariboru. Drugi organizatorji v takšnih primerih odnehajo, mi pač ne. Zato smo zdaj skoncentrirani na uspešno izvedbo Zlate lisice v Kranjski Gori. Ne prvič, najbrž tudi ne zadnjič, vsaj tako dolgo, dokler v Mariboru zasneževalni sistem ne bo izboljšan.”

Nazaj na seznam