Novice

Odpoved slaloma po pretopli noči

( 31. 01. 2016 )
Slalom za 52. Zlato lisico prekinjen po 25 tekmovalkah in odpovedan zaradi predrte proge

Le dan prej popoln uspeh, nato pa v toplem, oblačnem, deževnem vremenu sprva sicer upanje, ki pa se je predrlo po 25 tekmovalkah. Žirija je prekinila tekmovanje, delavci na progi so poskušali zakrpati progo med vratci, kjer so nastale luknje, toda zaman. Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal je sporočil: ”Nič se ne da več narediti. Varnost tekmovalk je na prvem mestu, proga se je predrla in je prenevarna za nadaljevanje. Slalom je odpovedan!”

V ciljni areni snežnega stadiona se je zbralo kakšnih 4.000 gledalcev. Med njimi so najbolj vihrale slovaške zastave, njihove tekmovalke pa so bile tudi v ospredju. Tam pa ni bilo Avstrijk … Naše niso še niti startale. Že med prvo jakostno skupino pa so bile od številke do številke med vratci večje luknje, med tekmovalkami pa večje časovne razlike. Začelo je tudi rahlo deževati. Po odpovedi je Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora, le resignirano pripomnil: ”Od junaka do bedaka … Tokrat smo izgubili. Tekma se je sicer začela, toda ker je bila odpovedana, bo to velika finančna izguba. V prihodnjih dnevih se bomo ukvarjali s tem.”

Kriva je bila noč pred tekmo. Če je bilo v Mariboru že ves zadnji teden čez dan sončno in toplo, je proga zdržala, ker je bilo ponoči še dovolj hladno. Toda, ko je Maribor proslavljal veleslalomski uspeh Ane Drev, se je ponoči nad Pohorjem pooblačilo, temperatura pa se je dvignila kar do 10 stopinj. Že zjutraj je bilo zato jasno, da bo tekmo težko izpeljati. Žirija je progo večkrat pregledala, nazadnje so se pol ure pred startom odločili, da bodo poskusili. Na najbolj kritičnem delu so po vsaki tekmovalki sneg polivali z vodo, trosili sol in gladili smučino. A ni se izšlo.Na svidenje na 53. Zlati lisici 7. in 8. januarja 2017!

Nazaj na seznam