Novice

Odjuga, a na progi smučajo

( 23. 12. 2009 )
Največ snega na največjem slovenskem smučišču je prav na progi za Zlato lisico, kjer je 65 snežnih topov v minulih dneh naredilo 40 centimetrov debelo snežno odejo

Maribor je dobil novo vzpenjačo, izgubil pa sneg. Toda s Pohorja se vije dolg in snežno bel jezik! Do 46. Zlate lisice je še 23 dni, na progi pa je že 40 centimetrov snega! Toda, bo zdržal? "Vsako leto nastopi božična odjuga," je miren vodja tekmovanja Gorazd Bedrač, "vprašanje je le, kako dolgo traja. A ta odjuga je za nekaj tudi dobra. Spet se bosta napolnili vodni zajetju, ki smo ju med zasneževanjem povsem izpraznili."

Ker bo 46. Zlata lisica teden dni pozneje kot običajno, bo za progo, mraz in sneg tudi po novem letu še dovolj časa. Bolj se organizatorji trenutno ukvarjajo s ponudbo mednarodne smučarske zveze. Še tretja tekma v Mariboru, v petek, 15. januarja odpadli veleslalom iz Val d'Isera?

Generalni sekretar OK Srečko Vilar: "Naredili bomo vse, da pomagamo našim smučarkam. Kar dva veleslaloma tam, kjer je Tina lani zmagala, malo pred olimpijskimi igrami… V hotelih je prostor, mi se bomo potrudili, FIS pa bo tekmo dala enemu od klasičnih prirediteljev. Seveda pa je odvisno od snežnih razmer in marketinških pogodb."

Nazaj na seznam