Novice

Obeta se vrhunski smučarski vikend

( 27. 01. 2016 )
Novinarska konferenca 52. Zlate lisice - Podpis sponzorskih pogodb z Zavarovalnico Maribor in Novo KBM

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Vreme sicer ni zimsko, toda tako lepo je idealno za smučanje. In tudi sicer nas sonce ne skrbi, proga je v odličnem stanju, vse poteka povsem po načrtih. Narejena je bila zelo dobra predpriprava, zato zdaj ni nobenih težav. Seveda bomo morali še kar nekaj opraviti do sobote, toda o tem se bomo odločali sproti, glede na vremensko situacijo.”

Srečko Vilar, generalni sekretar OK: ”Lepo je tri dni pred tekmo gledati progo, ki je v takšnem stanju. Uspelo nam je uresničiti vse, kar smo si že pred meseci zadali s projektom 52. Zlate lisice. Zato sem prepričan, da bomo lahko organizirali tekmovanje na najvišjem svetovnem nivoju. Zelo dobro bomo poskrbeli za vse goste tukaj pod Pohorjem, tudi z nekaterimi novimi objekti, del dogajanja pod Pohorjem pa bomo prenesli tudi v središče mesta, v petek in soboto. Pričakujemo zelo dober obisk gledalcev, dnevno vsaj deset tisoč, in temu smo prilagodili tudi prometni režim. Ob parkirišču pod Pohorjem bo na voljo tudi parkirišče za osebna vozila v vojašnici. Mestni avtobus bo okrepljen. Pripravljena so tudi parkirišča za avtobuse pod Pohorjem. Vse je pripravljeno, da bomo lahko množično pomagali našim smučarkam, najbolj pa Ani Drev, ki bo v soboto med favoritinjami veleslaloma za Zlato lisico.”

David Kastelic, predsednik uprave ZM, generalnega sponzorja 52. Zlate lisice: ”Spet smo priča čudežu v Mariboru. Vreme ni bilo naklonjeno s padavinami, toda znova smo dokazali, da smo se sposobni spopasti z naravo, ko gre za Zlato lisico. Smo ponosni sponzor tega tekmovanja, podpirali smo Zlato lisico, jo podpiramo in jo bomo podpirali. Želimo pa si, da bi tudi preostali del Slovenije spoznal pomen Lisice, ki ni več le mariborsko tekmovanje, temveč je ena največjih slovenskih prireditev. Moja naloga kot predsednika OK bo zato, da Zlato lisico nadgradimo v slovenski projekt. Ni dobro, da se zgolj peščica Mariborčanov bori za to veliko tekmovanje, hvalijo pa se vsi z njo, prerasti je potrebno te meje in dati prireditvi najširšo podporo, kot si jo tudi zasluži.”

Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM: ”Čestitam organizatorjem. NKBM je že veliko let z Zlato lisico. Tudi mi si bomo prizadevali, da tekmovanje dvignemo na vseslovenski nivo, ker je to priložnost za promocijo cele Slovenije in tudi posebej promocijo našega gospodarstva. Kot sponzorji veleslaloma, od katerega tudi tekmovalno veliko pričakujemo, vabimo vse, da pridejo čim bolj množično navijat pod Pohorje, da skupaj preživimo lep smučarski vikend.”

Boštjan Tancer, predsednik SK Branik: ”Zahvala in pohvala vsem sodelavcem na progi in ob njej, ki so opravili vrhunsko delo, da lahko pričakujemo vrhunsko tekmo. Velika zahvala tudi našim zvestim sponzorjem! Upam in verjamem pa, da vsi tisti, ki nas te dni vneto kličejo in za marsikaj prosijo, ne bodo v ponedeljek pozabili na Zlato lisico. Smučarski klub Branik deluje 365 dni na leto, ne le dva dni, ko je Zlata lisica.”

Nazaj na seznam