Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Obeta se lep in rekorden vikend

( 04. 01. 2017 )
Pričakujemo rekordno gledanost, so na novinarski konferenci sporočili organizatorji 53. Zlate lisice in podpisali pogodbe s sponzorji

Organizatorji mirno in pripravljeno pričakujejo sobotni veleslalom za 53. Zlato lisico. Progo si je ogledal že tudi član žirije in pomočnik direktorja svetovnega pokala za ženske Markus Mayr, ki je pohvalil ekipo vodje tekmovanja Mitje Dragšiča, dobro pa potekajo tudi vsa druga organizacijska dela. Na novinarski konferenci so organizatorji podpisali sponzorske pogodbe z dolgoletnima pokroviteljema ter posredovali zadnje informacije o pripravah.

David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava in predsednik OO Zlate lisice: ”Imena se menjujejo, prijatelji pa ostajamo. Zlata lisica je eden ključnih dogodkov našega mesta in zato me veseli, tudi kot predsednika organizacijskega odbora, da smo letos uspeli pridobiti še več sponzorske pomoči. Kot predstavnik glavnega sponzorja pa čestitam organizatorjem za izjemne napore. Zaradi dobro opravljenega dela lahko sedaj mirno pričakujemo tekmovanje, saj nas čaka čudovit vikend.”

Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM: ”Ostajamo zvesti tradiciji, tudi pod novim lastnikom, in verjamem da bo tako tudi v prihodnje. To je zelo dobro organiziran dogodek, eden največjih, ne le v Mariboru, tudi v Sloveniji, znotraj svetovnega pokala je Maribor vedno prizorišče z odličnim vzdušjem. Skratka imamo več kot dovolj argumentov, da ostajamo podporniki tega velikega tekmovanja. Čestitke organizatorjem, računamo na odlično prireditev in veliko gledalcev.”

Boštjan Tancer, predsednik ASK Branik: ”Po lanski Lisici se nam vrata niso zaprla, številni so nam pomagali, za kar se jim iskreno zahvaljujem. V letošnjem letu smo naredili velik korak naprej na Mariborskem Pohorju, s sodelovanjem ključnih akterjev, in tudi zato lahko tako pozitivno pričakujemo ta vikend. Toda, če želimo v Mariboru slediti zgodovini uspehov, je ključnega pomena poligon za trening. Zahvala vsem sponzorjem, vsem sodelavcem, ki so naredili vse, da bo, verjamem, 53. Zlata lisica uspešna.”

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja: ”Rad bi se zahvalil vsem sodelavcem za predano delo, za pravo garanje, dobesedno noč in dan. To je ekipno delo, brez ekipe se ne zmaguje, zato resnično hvala! Sama proga je zaenkrat super pripravljena, a do zadnjega ne bomo popustili in se zadovoljili, dela nam ne bo zmanjkalo, do tekme in tudi ne po njej.”

Srečko Vilar, generalni sekretar OO: ”Že odštevamo, infrastruktura je pod streho, proga je pripravljena, doslej nam je šlo na vseh področjih zelo dobro. Pomembno je, da ima Zlata lisica veliko odmevnost, skupno imamo akreditiranih že več kot dva tisoč oseb, od tekmovalk do gostov. Izvedli bomo standardni program, torej z žrebanji in razglasitvijo v mestu, pripravljen je zanimiv spremljevalni program. Tekmovanje bo neposredno prenašalo kar 12 držav, s posnetki še dodatnih 15. Računam, da lahko podremo rekord, pred štirimi leti smo imeli kar 21 milijonov gledalcev. Na sami tekmi pričakujemo dnevno okrog 15 tisoč gledalcev, za katere smo pripravili dodatna parkirišča, toda še bolj pomembno je, da bo mestni avtobus številka 6 vozil brezplačno in okrepljeno. Z odlično slovensko ekipo na čelu z Ano Drev, z našo Ilko, zmagovalko že štirih tekem svetovnega pokala v tej serzoni, in s slovesom od tekmovalnega smučanja Tine Maze imamo več kot dovolj razlogov, da potolčemo rekorde glede gledanosti in obiska!”

Nazaj na seznam