Novice

Ob huronskem navijanju je Tina končala v snegu

( 21. 02. 2015 )
Odlična proga v soncu in pred 15 tisoč gledalci, ki so še kar prihajali, ko je Tina Maze tri vratca pred ciljem naredila napako

Svetovna prvakinja v veleslalomu Anna Fenninger je nadaljevala, tako kot je končala v Koloradu. Najboljši smučarki na svetu Tini Maze pa se pred domačimi navijači, ki so jo huronsko bodrili - iz ciljne arene so se vili ob progi vse do Trikotne jase -, ni izšlo. Ko se je čez prelomnico poseke pred njo odprl poln amfiteater mariborskega snežnega stadiona, je pritisnila na polno in pospeševala, toda zaradi tega začela tudi zamujati v vratca. Borila se je, toda tri zavoje pred ciljev ni več ujela vratc in končala je v snegu.

”Žal mi je te napake. preveč sem si želela. Hvala vsem, ki navijate zame in za vse nas. Jutri …” je dejala s tresočim glasom, ko je pomahala gledalcem v cilju.

Anna Fenninger je bila najhitrejša, toda od najboljših sta se ji približali še Viktoria Rebensburg in Mikaela Shiffrin, kako odlična je proga, pa je prva najavila Federica Brignone. Tudi z višjimi startnimi številkami so se smučarke uvrščale med deseterico, kar pa žal ni izkoristila naša Ana Drev. Vseeno pa se je uvrstila med trideseterico.

Zjutraj so bili že dobro uro pred startom veleslaloma za 51. Zlato lisico polne vse ceste do snežnega stadiona, tako iz smeri avtoceste kot iz mesta. V stoječi koloni je trajalo vsaj uro, tako da so gledalci še kar prihajali, ko se je tekma že začela. Žal ne bomo nikoli vedeli, koliko bi jih dodatno prišlo še na drugi tek veleslaloma … Toda najtežje med vsemi je bilo Tini Maze. Kakšnim 15.000 gledalcem, ki so prišli pozdravit najboljšo smučarko na svetu, se je hotela zahvaliti z zmago, toda tokrat se ji ni izšlo. Jutri je še slalom!

Nazaj na seznam