Novice

Množično pod Pohorje za Tino

( 18. 01. 2013 )
V soboto in nedeljo pod Pohorjem rekordno število gledalcev? - Promet urejen enosmerno in krožno - Dodatna parkirišča - Brezplačni mestni avtobus številka 6

”Pričakujemo vsaj 20 tisoč gledalcev,” napoveduje generalni sekretar organizacijskega odbora 49. Zlate lisice Srečko Vilar množičen obisk v soboto in nedeljo pod Pohorjem. Temu pritrjuje tudi Bojan Šušteršič, ki v OO skrbi za organizacijo obiska. ”Tako med šolami kot med turističnimi agencijami vlada izredno zanimanje. Največ navijaških skupin je napovedanih s Koroškega, lahko pa že rečemo, da bodo prišli Tino v Maribor na Zlato lisico bodrit navijači iz celotne Slovenije.”

Prvih tisoč otrok, ki bodo prišli na 49. Zlato lisico v organiziranih skupinah pod vodstvom učiteljev, bosta Hervis in Europark nagradila z brezplačno vstopnico, organizatorji pa še z navijaškim šalom Zlata lisica.

Vstopnice za 49. Zlato lisico prodaja Eventim preko svojih prodajnih mest in interneta. Cena je popularna, za posamezno tekmo za odrasle 4 evre in za otroke 2 evra. Na prodaj so tudi posebne VIP vstopnice za ogled tekme na tribuni in z vstopom v prostor za goste, po ceni 60 evrov.

Posebno pozornost so zaradi velikega zanimanja Slovencev za Zlato lisico in nastop vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala Tine Maze, ki je v Mariboru že dvakrat zmagala, 2005 in 2009, obakrat v veleslalomu, organizatorji namenili ureditvi prometa pod Pohorjem. Za to je v OO zadolžen Avgust Volšek: ”Pod Pohorjem bo v času tekmovanja veljal enosmerni krožni promet, kar pomeni, da zapor praktično ne bo. Pod Pohorjem bo javno parkirišče na bivšem strelišču, dodatno parkirišče pa bo še v Kadetnici, kamor bodo usmerjali tudi avtobuse. Od tam bo nato organiziran brezplačen prevoz pod Pohorje.

Posebej pa organizatorji pozivajo Mariborčane, ki bodo prišli najbolj množično navijat, da se do snežnega stadiona pripeljejo z javnim avtobusnim prevozom. Pohorska šestica bo vozila okrepljena (pet dodatnih avtobusov) in Marprom bo kot že vsa leta pod Pohorje v soboto in nedeljo vozil brezplačno!

A navijanje za Tino in slovenske smučarke se bo začelo že v petek, 25. januarja, ko bo na Trgu Leona Štuklja otvoritev tekmovanja. Gledalce bodo začeli ob 17. uri ogrevati najprej Soul Fingersi, ob 18. uri pa bo nato javno žrebanje številk z udeležbo najboljših 15 smučark v veleslalomu. Vodilna med njimi je Tina Maze!

Na trgu Leona Štuklja bo pestro tudi v soboto; ob 17. uri bo koncert skupine Trash Candy, ob 18. uri pa razglasitev rezultatov veleslaloma in žrebanje za slalom. Po žrebanju se bo zabava v mestu nadaljevala z otvoritvijo Evropske prestolnice mladih.

Nazaj na seznam