Novice

Lisičkini talenti za prihodnost

( 22. 01. 2016 )
Smučarski praznik pod Pohorjem bo imel tudi bogat spremljevalni program v mestu

Zgodaj je potrebno začeti, zato Zlata lisica odkriva tudi nove smučarske talente.”Postavi svoj najboljši čas,” je moto 2. izbirnega smučarskega tekmovanja v veleslalomu za nekategorizirane smučarje do 12. leta (letnik 2004 in mlajši), ki se bodo na Mariborskem Pohorju, ob vlečnici Bellevue, med veleslalomskimi vratci preizkusili 23. in 28. januarja. Zmagovalke in zmagovalci si bodo za nagrado z otroško športno akreditacijo v spremstvu smučarskih učiteljev ogledali sobotni veleslalom za svetovni pokal in tako doživeli Zlato lisico in najboljše smučarke na svetu iz neposredne bližine. Posebno doživetje pa bo tudi razglasitev rezultatov najboljših, v petek, 29. januarja, na Lisičkinem odru na Trgu Leona Štuklja, ob 12. uri, ko bodo tako tudi najmlajši smučarji del celodnevnega smučarskega praznika v centru mesta.

V soboto, 23. januarja, bo start veleslaloma Lisičkinih talentov ob 10.30, v četrtek, 28. januarja pa ob 18.30.

Spremljevalni program 52. Zlate lisice

Pod Pohorjem bo tekmovalno, v mestu pa zabavno. Maribor bo od 29. do 31. januarja v znamenju Zlate lisice, na snežnem stadionu in v središču mesta. Pester Lisičkin program bo na Trgu Leona Štuklja tako v petek, 29. januarja, potekal ves dan, v soboto pa že tradicionalno zvečer, ko bo razglasitev rezultatov najboljšim v veleslalomu. Ne bo sicer Tine, toda Slovenija ima z Ano Drev ponovno smučarko za najvišja mesta tudi na Zlati lisici!

Petek, 29. januarja, na trgu Leona Štuklja: od 10. do 12. ure Delavnice za mlade; od 11. do 12. ure nastop raperja Zlatka; ob 12. uri razglasitev rezultatov tekmovanja Lisičkini talenti v veleslalomu; od 10. do 17. ure Lisičkin pisker; od 17. do 18. ure koncert pop-punk-rock skupine Trash Candy; ob 18. uri javno žrebanje startnih številk za veleslalom; po žrebanju koncert folk-punk-rock skupine Happy Ol’Mcweasel; ob 21.30 Kill Kenny, after rock party Zlate lisice v MC Pekarna.

Sobota, 30. januarja, na Trgu Leona Štuklja: ob 18. uri razglasitev rezultatov v veleslalomu in žrebanje startnih številk za slalom; po žrebanju koncert skupine Rok’n’Band.

Na snežnem stadionu bo v soboto med prvim in drugim veleslalomom v ciljni areni gledalce zabavala Natalija Verboten, v nedeljo pa skupina Pidži & Band.

Nazaj na seznam