Novice

Lindsey Vonn: "Letošnje Zlate Lisice še dolgo ne bom pozabila..."

( 26. 01. 2013 )
Izjave zmagovalk veleslaloma 49. Zlate Lisice

Lindsey Vonn: "Tudi sama sem bila presenečena, da sem danes zmagala. To je moja prva tekma po pavzi in med samim spustom nisem pričakovala, da bom lahko dosegla tako dober čas. Na sam veleslalom sem se pripravljala zgolj zadnje tri dni, zato je prvo mesto odlična motivacija za prihajajoče tekme.

Maribor mi je bil že od nekdaj izredno pri srcu, čeprav sem na večini Zlatih Lisic tako ali drugače odstopila in si s tem zapravila dober končni rezultat. Danes sem se uspela takšnemu scenariju izogniti in iskreno povedano mi je malce celo hudo, da sem Tini za tako majhno razliko odnesla zmago na domači progi, kjer jo je bodrilo toliko oboževalcev. Na moje presenečenje so le-ti mojo prednost zelo pozitivno sprejeli in me zasipali z aplavzom in dobro voljo.

Pavza se je izkazala za pravilno odločitev. Uspela sem si nabrati novih moči in utrdila voljo po dobrih rezultatih. V slalomu več ne blestim tako kot nekoč, zato od jutrišnje tekme ne pričakujem preveč. Vsekakor pa sem ponovno dokazala, da se v meni skriva še veliko neizkoriščenega potenciala. Zmagi v Cortini in sedaj še v Mariboru sta dobra koraka v pravilno smer, ki mi dajeta nov zagon. A vsak korak bližje k bitki za naslov svetovne prvakinje je zame zelo vznemirljiv, zato moram paziti, da zaradi navdušenja ne izgubim koncentracije. Ne glede na jutrišnji slalom je že današnji uspeh poskrbel za to, da letošnje Zlate Lisice še dolgo ne bom pozabila."

Tina Maze: "Smučala sem za zmago in zmagovalko so ponovno odločale stotinke, zato sem zelo zadovoljna. Vzdušje je bilo enkratno in v takšnih okoliščinah je na tekmovalkah velik pritisk, saj si vse želimo uresničiti želje in pričakovanja ljudi, ki nas vsa ta leta zvesto podpirajo. Današnji veleslalom je bil dober trening za tudi jutrišnji slalom, ki mi bo nedvomno koristil za še boljšo uvrstitev.

Po vseh letih tekmovanja za svetovni pokal je bil skrajni čas, da sem si prislužila tudi mali kristalni globus, zato je njegova osvojitev zame veliko veselje. Odlična vožnja Lindsey Vonn nas je vse presenetila, saj smo pričakovali predvsem večjo konkurenco iz avstrijske reprezentance. Vendar ji je zastavljena proga kot kaže zelo ustrezala in zasluženo si je priborila prednost, pa tudi jaz sem naredila na drugi progi zgoraj napako, ki me je stala nekaj stotink.

V primerjavi z lanskim letom sem letos mnogo bolj fokusirana in na srečo mi ni potrebno zapravljati časa s stvarmi, ki niso neposredno povezane z mojo vožnjo po strmini. Sezona je dolga in tovrstni tempo obdržati skozi celotno dogajanje je vsekakor naporna preizkušnja. A kadar te ob progi pričaka toliko podpornikov, da sem skandiranje jasno slišala od starta pa vse do cilja, ne moreš drugega kot uživati v smučanju. Na koncu zato še enkrat hvala vsem, ki ste me prišli bodrit - letošnja Zlata Lisica je nedvomno nekaj posebnega in Maribor si jo je več kot zaslužil.”

Anna Fenninger: "Pred tekmo si nisem obetala stopničk, zato sem vozila precej bolj sproščeno, kot če bi bila pod pritiskom zaradi lastnih pričakovanj. A ko se je odprla možnost za medaljo, sem jo seveda takoj pograbila in se maksimalno potrudila, da sem si zaslužila mesto na stopničkah. Avstrijska reprezentanca sicer v letošnji sezoni ni tako močna, kot bi si večina naših podpornikov želela, a se kljub temu uspešno borimo in dosegamo precej dobre rezultate. In čeprav tekmujemo kot ekipa, se vsaka izmed nas osredotoča predvsem na lasten napredek in uspešen trening in se kolektivnemu pritisku kolikor možno izogibamo. Če mi bo uspelo formo zadnjih veleslalomov obdržati ali celo izboljšati, pa si vsekakor obetam še dobre rezultate na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.”

Nazaj na seznam