Novice

Izjave zmagovalk veleslaloma

( 21. 02. 2015 )

ANNA FENNINGER

”Zelo sem se veselila priložnosti, da se zavihtim na stopničke, zato sem res dala vse od sebe in kljub manjšim napakam mi je uspelo. Tekma je bila res čudovita in počutila sem se kot na domačem terenu. Seveda je večina ljudi prišla podpreti Tino, a so tudi po nastopu ostali in nas motivirali, da smo dale vse od sebe. Med drugim veleslalomom sem imela občutek, da sva z Viktorijo po času zelo blizu, zato sem na zadnjem delu strmine iz sebe izvlekla še zadnji kanček energije ter si zagotovila teh nekaj stotink prednosti. Sama sem bila prepričana, da bo današnja zmaga šla Tini, zato takšne uvrstitve nisem pričakovala. V skupnem seštevku mi je tako uspelo nadoknaditi precej zaostanka, a se še predobro zavedam, da je Tina v odlični formi in da bo boj za prvo mesto na prihodnjih tekmah še toliko bolj zagret. Zato poskušam ostati čim bolj osredotočena na vzdrževanje forme in zagnanosti ter poskrbeti za zanimiv boj za prvo mesto.”

VIKTORIA REBENSBURG

”Današnja uvrstitev je odlična motivacija za prihajajoče dirke in upam, da bom tudi v prihodnjih tednih dosegala vrhunske rezultate. Publika je bila čudovita in čeprav so bili nekoliko žalostni zaradi Tininega izpada so kljub vsemu zelo glasno navijali tudi za nas in nas podprli. S Tino Maze smučava na smučeh istega proizvajalca, zato se občasno posvetujeva o smučeh in sem vesela, da je na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj pripravljena dati kakšen dober nasvet ali dva in tako pomagati nam mlajšim tekmovalkam. Čeprav se najini smučarski tehniki razlikujeta, dobronameren nasvet zmeraj prav pride. Menjavati smuči med sezono je seveda malce zoprna stvar, še posebej ker sem ob tem morala zamenjati tudi smučarske čevlje in vezi, a se sčasoma navadiš.” 

TINA WEIRATHER

”Nad uvrstitvijo sem malce presenečena. Vedela sem, da je preboj med prvo trojico mogoč, a se hkrati zavedala, da ni najbolj verjeten. Malce mi je sicer hudo zaradi Tininega odstopa, ker sem že na tekmi pred dvema letoma, ko je zmago odnesla Lindsey Vonn in je Tina bila druga, videla kako pomembna je zanjo dobra uvrstitev na domačem terenu. Res je dala vse od sebe, škoda da se nam ni mogla pidružiti ob naskoku stopničk. Po svetovnem prvenstvu zbranost in motivacija seveda malce padeta, a sem se že lani naučila, da je zadnja tretjina pokala ravno zaradi tega izredno pomembna in da je potrebno vzdrževati kondicijo čisto do zadnjega spusta v sezoni. Zato sem se zavestno dodatno vzpodbujala, da dam vse od sebe in menim, da mi je danes to tudi več kot uspelo.”

Nazaj na seznam