Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Izjave zmagovalk v veleslalomu

( 01. 02. 2019 )
Petra Vlhova, Mikaela Shiffrin, Ragnhild Mowinckel

PETRA VLHOVA

Po prvem teku sem se zavedala storjenih napak, zato sem se v drugo na strmino podala še bolj napadalno. Malce več sem tvegala in naredila v zadnjem delu proge tudi nekaj napak, a si na koncu izborila zmago. to je druga veleslalomska v moji karieri, zaradi česar je letošnja sezona zame postala še bolj dragocena.
Letošnje sezone smo se lotili nadvse sistematično, z zelo strogim režimom treningov in priprav, ki se z vsako dodatno dobro uvrstitvijo še bolj zaostri. Zato tudi za naprej ostajam optimistična in sem prepričana, da imam še veliko za pokazati.

Rada bi se zahvalila mojim številnim navijačem, ki so me zvesto podpirali in mi dali dodatni zagon. V trenutku, ko sem se zapeljala čez ciljno črto, se je sprožil takšen buren aplavz, da sem se počutila kot doma.

 

MIKAELA SHIFFRIN

Trenutki, ko na vrhnji stopnički stojiva dve tekmovalki, so res nekaj posebnega. Seveda smo vse tekmovalne in si želimo zmago zase, a tukaj in tam je res lepo, da lahko občutek zmage z nekom delimo. So trenutki, ko si več tekmovalk zasluži zmago in mesto na stopničkah in vesela sem, da smučanje to omogoča. Moj drugi veleslalom je bil zelo zbran in dober, zato sem pričakovala dobro uvrstitev. Tik pred ciljno črto naredila majhno napako, ki me je skoraj stala zmage - ko sem prevozila ciljno črto sem opazila zeleno luč, nato pa kopico ničel in takrat sem komaj spoznala, da sva s Petro dosegli identični skupni čas.
Maribor imam izredno rada, saj se tukaj počutim zelo domače. Hkrati mi pohorska strmina zelo ustreza, zato sem vesela, da sem lahko v mesto prišla en dan prej in ga malce bolje spoznala. Med drugim sem celo obiskala frizerski salon, ki mi ga je toplo priporočala Ilka, tako da sem si izborila pravcati mini-dopust.

 

RAGNHILD MOWINCKEL

Izredno sem zadovoljna z drugim tekom, saj sem z njim uspela popraviti vse malenkosti, ki niso bile najboljše v prvem. Proga je odlično zdržala, kljub slabemu vremenu, zato sem v drugo še bolje povezovala zavoje in tako pridobila nekaj dragocenih stotink. Še toliko bolj sem vesela, ker je svetovno prvenstvo tik pred vrati in je takšna uvrstitev seveda odlična popotnica za naprej. Upam, da bom današnjo mentaliteto čim bolje prenesla na prvenstvo, saj sem danes ponovno začutila, da lahko prestavljam lastne meje.

Nazaj na seznam