Izjave tekmovalk

Po slalomu

Frida Hansdotter:

”Zelo rada se vedno znova vračam na Zlato lisico, te tekme so mi še posebej pri srcu še posebej od 50. Zlate lisice v Kranjski gori, vendar tudi Maribor imam vedno raje. Z mojim smučanjem sem danes zelo zadovoljna, čeprav imam občutek, da bi lahko dala še več od sebe, zato se že zelo veselim tekme v Flachau-u.

 

Mikaela še vedno smuča najhitreje, a je lepo videti, da smo jo zmožne tudi ostale smučarke dohiteti. To mi vsekakor vliva upanje in na naslednji tekmi se bom poskusila enakovredno boriti z njo.” 

 

Wendy Holdener:

”Zelo sem zadovoljna z današnjim nastopom, vendar moram še marsikaj izboljšati. Na nekaterih delih proge sem izgubila nekaj časa, a sem zadovoljna s prikazanim in drugim mestom. Ne želim si sama sebi ustvarjati preveč pritiska, saj sem še mlada in imam še dovolj časa za izboljšave.

 

Vsekakor si želim izzvati Mikaelo za prvo mesto, vendar tega se ne da narediti na silo, temveč samo s trdim delom. Vsaka tekmovalka ima nekaj področij, ki jih lahko še izboljša, celo Mikaela, vendar je dober občutek vedeti, da ni nepremagljiva. To mi vliva veliko motivacije.

 

Letošnja proga je bila izjemno dobro pripravljena, tudi navijači so bili kot vedno tukaj v Mariboru neverjetni. Veselim se že naslednje tekme v prihodnji sezoni tukaj v Mariboru.”

 

Mikaela Shiffrin:

”Vedno je lepo tekmovati v Mariboru in letos nam je bilo vreme res naklonjeno, kar je omogočilo organizatorjem, da so pripravili progo, ki je odlično zdržala oba tekmovalna dneva. Včeraj sem sicer upala, da bom dosegla boljši rezultat v veleslalomu, vendar tudi tako se moja tehnika smučanja v hitrih disciplinah počasi izboljšuje. Upam, da bo to pozitivno vplivalo na rezultate na naslednjih tekmah.

 

V drugem teku sem smučala zares napadalno in skoraj poletela s proge na nekaterih odsekih, sicer mi ne bi uspelo, zato se je moja odločitev izkazala za pravilno. Videla sem smučanje nekaterih deklet pred menoj, zato sem vedela, da moram iztisniti vse iz sebe in izplačalo se je.

Resno načrtujem, da bom tekmovala tudi na naslednjih tekmah v hitrih disciplinah, vendar se vedno znova izkaže, da je edini problem časovna stiska. Čeprav jih je sedaj nekaj na sporedu kmalu, ne morem kar prekiniti moje običajne rutine in se osredotočiti samo na hitre discipline.”

 

Še vedno imam občutek, da nisem smučala tako dobro in kontrolirano kot znam in da bi lahko pokazala veliko več, zato upam, da mi bo do konca sezone uspelo, da začnem smučati tako kot si želim. 

 

Po veleslalomu

Tessa Worley: 

”Bilo je zelo napeto in vedela sem, da bom morala v 2. teku napasti na vso moč. Zato sem tudi smučala na robu svojih zmožnosti, kar se mi je obrestovalo. Bila sem vesela, ko sem videla zeleno luč na semaforju, ampak na koncu je to le ena izmed tekem in ena zmaga več – samo korak proti koncu sezone, ki še zdaleč ni končana. Zaradi tega si tudi ne privoščim premora, zmagi navkljub, ker bi rada ohranila motivacijo vse do zaključka.

 

Trdo sem delala med pripravami na novo sezono, ne samo fizično, ampak tudi mentalno. Tako sem letos zelo samozavestna in se sama priganjam, da potem dosegam boljše rezultate. Vesela sem, da mi profesionalno uspeva, saj to rada delam in tako bom tudi nadaljevala.

 

Maribor je krasno mesto in letos je še sploh posebno zaradi Tininega slovesa. Nisem je videla že nekaj mesecev in lepo se je bilo ponovno srečati z njo.”

 

Sofia Goggia: 

Današnja tekma je bila zame čudovita izkušnja, še posebej po izpadu v prvih vratih na lanski Zlati lisici. To mi je bila motivacija, da sem tokrat dala vse od sebe in da se odkupim za lanski rezultat z dobro tekmo. Zato sem tako zadovoljna s tem rezultatom, čeprav sem zgrešila prvo mesto samo za nekaj stotink.

 

Čeprav sem zadovoljna z rezultatom, ne bom spremenila načrtov za naslednje tedne. Še veliko dela mora biti storjenega, zato nimam velikih pričakovanj in poskušam iti iz dneva v dan. Jutri je nov dan, nov izziv in ni predaha do konca sezone. Do takrat moram ostati skoncentrirana in se priganjati, da izboljšam formo, kolikor se bo dalo.

 

Tina je res posebna športnica in izjemna smučarka. Ne razume odlično samo proge in vseh izzivov, ki jih predstavlja, temveč ima tudi svoj smisel za kondicijo in omejitve, ki naredijo njeno predstavo popolno. Ko sem jo gledala, sem jokala kot dež. Bilo je lepo!”

 

Lara Gut:

”Vedno se trudim zmagati, zato biti tretja ni najboljši rezultat, ki bi si ga želela. Kljub temu sem bila zelo zadovoljna z današnjim nastopom, saj sem naredila samo nekaj napak, vendar pa zaradi njih nisem prevzela vodstva.

 

Vseeno je današnji dan odličen. V Maribor smo prispeli v pričakovanju višjih temperatur in mehkejšega snega, ampak razmere so bile odlične in uživala sem v obeh vožnjah. Tukaj v Mariboru sem tokrat prvič stala na stopničkah, zato mi bo zagotovo ostal v lepem spominu.”