Izjave tekmovalk

Po slalomu

Mikaela Shiffrin:

"Moj prvi tek je bil res, res dober. Počutila sem se brezhibno in agresivno! Sicer ne vem, če je »perfektna« vožnja sploh izvedljiva, ampak današnji nastop je bil dober približek temu. Zame ni vse le v tekmovanju, poskušam uživati v vsakem zavoju in v vsakem teku. Seveda si želim zmagati, ampak tudi ostale si tega želijo. Vendar je zame uživanje v smučanju pomembnejše od zmage. Običajno poskušam pozabiti na prvi tek in vzamem drugi tek kot popolnoma novo tekmo, poskušam biti čimbolj agresivna in hitra, kakor lahko. Ampak včasih, tako kot danes na primer, ne želim tvegati na vse samo za malenkost boljši čas ker vem, da imam zmago že v žepu."


Frida Hansdotter:

"Danes so bili pogoji razmeroma težki – bilo je ledeno in spolzko – tako, da sem imela nekaj težav s prilagajanjem drže in strategije. Prepričana sem, da bi lahko bila hitrejša, ampak sem še vedno zadovoljna s svojim nastopom. Nazadnje, ko sem bila v Kranjski Gori so bile razmere res slabe z vsem zapadlim snegom in zato me toliko bolj veseli, da je bila letošnja tekma odlično izpeljana. Mikaela smuča izjemno hitro, zato se ostale tekmice vključno z mano trudimo po naših najboljših močeh, da bi jo dohitele, vendar je ona trenutno na poponoma drugem nivoju. Morale se bomo še bolj potruditi!"


Wendy Holdener:

"Resnično sem zadovoljna s tretjim mestom. Še posebno, ker med vožnjo nisem imela dobrega občutka in sem se fokusirala le na to, da sem čim hitrejša. Ostala dekleta so bile res težke tekmice, zato sem toliko bolj ponosna na svoj rezultat. Osebno mi je bolj všeč Maribor, ker tamkajšnje smučišče bolj ustreza mojemu načinu smučanja. Kljub temu sem vesela, da je Kranjska Gora izkazala dobrodošlico kot druga lokacija, ko tekme ni možno izvesti v Mariboru."


 

Po veleslalomu


Mikaela Shiffrin, zmagovalka veleslaloma 54. Zlate Lisice:

"Na smučeh sem se res dobro počutila kljub temu, da sem še vedno nekoliko bolna. Ampak tudi veliko ostalih deklet je bolnih, zato to ne more biti izgovor, da se ne bi potrudila po najboljših močeh. Proga ni zelo dolga, kar je perfektno, saj sem lahko tekmo odpeljala 100% od starta do cilja. Letošnja proga je bila hitra in postavljena v zelo ravni liniji. Hotela sem biti agresivna, vendar ne da bi tvegala na vse. Naredila sem nekaj napak, ampak konec koncev sem zelo zadovoljna z mojim nastopom in počutjem na smučeh zadnjih nekaj tednov. Ko sem še živela v New Hampshiru in Vermontu sem veliko časa smučala v dežju, tako da sem tega navajena in se zato pravzaprav počutim kot doma.

Jutrišnja tekma bo vsekakor zanimiva. Organizatorji so danes pokazali, da znajo odlično pripraviti progo kljub dežju in zelo se veselim postavitve slalomske tekme."

 

Tessa Worley, 2. mesto:

"Proti koncu je tekmovalna proga postavljena v zelo ravni liniji in mislim, da bi bila lahko še hitrejša, vendar sem kljub temu zelo srečna. Še posebno zaradi druge vožnje, v kateri sem dala vse od sebe. Želela sem si priboriti možnost za zmago, ampak se nisem mogla kosati z Mikaelino odlično vožnjo. Kljub temu sem zelo zadovoljna z mojim tekom. Sam dež nam ni povzročal nobenih težav, ker je bila proga res zelo dobro pripravljena. V Sloveniji se mi vedno dobro godi- zelo mi je všeč Maribor, ampak v Kranjski Gori je tudi zelo vznemirljiva tekma in dobro je pokazati, da lahko tudi ženske tekmujemo na progi, ki je običajno namenjena moškim tekmovalcem."

 

Sofia Goggia:, 3. mesto

"Moja današnja uvrstitev me je zelo osrečila. Kot je že omenila Tessa- v Sloveniji je za nas vedno dobro poskrbljeno in veselilo bi me, da bi bilo več tekem na teh strminah. Današnja proga je bila dokaj težka, ampak to mi je pomagalo ponovno najti tisti notranji »Goggia« občutek, kar je bilo odlično. V prvem teku sem naredila nekaj manjših napak, kar pa me je le motiviralo, da sem bila v drugem teku bolj napadalna in to se je na koncu izplačalo. Pravzaprav nisem upala na zmagovalne stopničke, zato me je končni rezultat še toliko bolj osrečil."