Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Gostje prispevajo za mlade smučarje

( 22. 12. 2016 )
Prostovoljni prispevek vabljenih gostov za smučarski razvoj podmladka ASK Branik

Akreditacijska pisarna Zlate lisice dela že s polno paro. Te dni se namreč končuje rok za prijavo veh akreditiranih oseb, med katerimi bo na 53. Zlati lisici ob tekmovalkah iz 26 držav tudi več kot 500 vabljenih gostov. Prav ti pa so letos dobili nekoliko drugačno vabilo na ogled Zlate lisice kot minula leta.

Merilo za uspeh Zlate lisice ni le dobro pripravljena proga ali zadovoljstvo tekmovalk po dveh dneh tekmovanj za svetovni pokal. Uspeh vsakega tekmovanja za Zlato lisico se meri, namreč, tudi finančno! Čim večji je dobiček Zlate lisice, tem več ostane ASK Branik za njegovo osnovno dejavnost, tekmovalno vzgojo mladih mariborskih alpskih smučark in smučarjev. Zaradi tega so se na 53. Zlati lisici organizatorji odločili za pomembno novost. Več kot 500 vabljenih gostov - od bivših tekmovalk do častnih članov kluba, od županov do poslancev, od zaslužnih do pomembnih - so v vabilu na ogled tekmovanja v vlogi akreditiranega gosta pozvali k plačilu prostovoljnega prispevka! 

V vabilu je pisalo: ”Kot našega gosta Vas v imenu Alpskega smučarskega kluba Branik Maribor - Organizacijskega komiteja Zlate lisice naprošamo, da v znak dobre volje prispevate del potrebnih sredstev za delo z mladimi smučarji kluba. Vaš prostovoljni prispevek bo skupaj z drugimi omogočil njihov kvaliteten in nemoten smučarski razvoj.”

V elektronski prijavi so nato gostje morali obkrožiti eno od treh možnosti višine prostovoljnega prispevka: 10 evrov, poljubno visok znesek ali 0 evrov.

Dani Kline, vodja protokola v OK Zlate lisice: ”Odziv gostov je presenetljiv, a v obe smeri, nekateri namreč prispevajo več od pričakovanj, se pa najdejo tudi takšni, ki obkrožijo prispevek 0 evrov.”

Med vabljenimi gosti organizatorji k plačilu prostovoljnega prispevka niso pozvali le članov Kluba 5 (organizatorji tradicionalnih tekem svetovnega pokala), tujih diplomatov in članov vlade. Vsi drugi pa so dobili možnost, da prispevajo za smučarski razvoj naslednikov Ilke Štuhec in Boštjana Klineta.

Nazaj na seznam