Novice

FIS prižgal zeleno luč za izvedbo 47. Zlate lisice

( 06. 01. 2011 )
Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Filip Gartner je danes ob 12.30 pred zbranimi novinarju v izteku Snežnega stadiona pod Mariborskim Pohorjem prižgal zeleno luč za izvedbo 47. Zlate lisice.

Snežna odeja na tekmovališču za sobotni veleslalom (15. januar) in nedeljski slalom (16. januar) je po Gartnerjevem mnenju dovolj debela in utrjena, da bo kos tudi nekaj višjim temperaturam, ki jih organizatorji Audi FIS Svetovnega pokala alpskih smučark pričakujejo ta konec tedna.

Filip Gartner: “Snega je več kot preveč!”Sveder na vrtalnem stroju snežnega kontrolorja FIS je bil prekratek. Toda daljšega od pol metra ni… “Snega je toliko in tako dobro je prepariran, da bi lahko bila tekma brez dodatnih del že danes,” je po kontroli pohorske proge direktorju ženskega svetovnega pokala sporočil Filip Gartner.

“Snežna odeja po celotni dolžini in širini proge je debela v povprečju 70 centimetrov, imamo pa še velike zaloge snega. Tudi struktura snega je tako dobra, da bo odjuga sicer neprijetna, tekmovanja pa ne more ogroziti,” je bil z ogledom proge zadovoljen tudi vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Filip Gartner, snežni kontrolor FIS: ”Zasneževalci so se zares potrudili in so odlično izkoristili nizke temperature. Niso zasnežili le vseh turističnih prog na Pohorju, temveč zelo dobro pripravili tudi tekmovalno progo. Prihaja sicer toplo vreme, toda za progo ne bo kritično. Ni več bojazni, da bi se kaj ponesrečilo, snega je več kot dovolj. Včasih je že 20 centimetrov zadostovalo, da smo pripravili tekmo, tokrat pa ga je dosti več in ves je zelo dobro prepariran. Prihodnji teden sledi le še vbrizgavanje vode v sneg, a tudi brez tega je že sedaj dovolj utrjen za žensko tekmo svetovnega pokala.”

Nazaj na seznam