Novice

Dvesto delavcev ob treh zjutraj na progo

( 31. 01. 2014 )
Tina Maze na progo s številko 4 - Več kot meter novega snega, ki ga bo potrebno odstraniti

V Kranjski Gori je do večera zapadlo več kot meter snega, toda za 50. Zlato lisico je pomemben tisti, ki je pod njim. In ta podlaga, debeline do 40 centimetrov, je tako dobro utrjena, da je Filip Gartner, snežni kontrolor FIS, že pred sejo vodij ekip zagotovil: ”Podlaga je tako dobro preparirana in trda, da ni nobenih možnosti, da bi se med tekmo predrla.” Zato je direktor ženskega svetovnega pokala Atle Skaardal trenerjem ekip, ki so zaradi sneženja v Kranjsko Goro zamujali eno uro, lahko povedal: ”Lahko smo optimistični, če bo delavcem uspelo ponoči odstraniti novozapadli sneg s proge, bo vse dobro.”

Mariborčani, v Podkorenu okrepljeni s smučarskimi delavci pokala Vitranc, so tega že vajeni. Zlata lisica praznuje 50 let in v njeni dolgi zgodovini so smučarski delavci noč pred tekmo večkrat preživeli na progi.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: ”Najprej bomo sneg odstranili s stroji, nato pa gre na progo ob tretji uri zjutraj 200 delavcev, ki bodo poskrbeli, da bo Švicar Platzer ob sedmih lahko zakoličil veleslalomska vratica.”

Organizatorji so se tako odločili, da proge ne bodo krajšali, prav tako pa je že pred tem odpadla tudi možnost, da bi zamenjali program in bi najprej izvedli slalom. V nočni akciji bodo odstranili tudi sneg nad startom veleslaloma, zaradi nevarnosti plazenja velike količine snega na najbolj strmem delu Podkorena.

Prva se bo ob deseti uri po podkorenski strmini spustila Američanka Mikaela Shiffrin, Slovenka Tina Maze pa bo startala kot četrta.

Startne številke Slovenk: 28. Drev, 43. Lavtar, 53. T. Robnik, 58. Plut, 59. Brezovnik.

Nazaj na seznam