Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Dve zmagovalki, ena razburljiva tekma

( 01. 02. 2019 )
Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin sta si razdelili zmago na veleslalomu za 55. Zlato lisico - Meta Hrovat osma, Ilka Štuhec dvajseta

Dež se je predal, Slovakinja Petra Vlhova pa ne. Na finalnem veleslalomu je odločno napadla, bila zelo hitra še posebej na zadnji tretjini proge, kjer so jo do cilja ponesli tudi njeni številni navijači iz Slovaške. Mikaela Shiffrin je do njih nato imela še pol sekunde prednosti, toda v cilju so se ob ob zeleni luči izpisale same ničle - prva delitev prvega mesta na Zlati lisici! Na tretje mesto se je prebila Norvežanka Ragnhild Mowinckel.

Tudi Slovenki sta bili odlični. Najprej se je Ilki Štuhec tako mudilo na letalo za Švedsko, da je morala nato na prestolu vodilne v cilju čakati kar šest tekmovalk, ki jih je prehitela. Nato pa je daleč najboljši veleslalom na Zlati lisici uspel tudi Meti Hrovat, ki je bila na koncu osma.

Pet tisoč gledalcev je ob progi in v cilju ustvarilo huronsko tekmovalno vzdušje, ki so ga pohvalile, tako kot trdo progo in organizatorje, prav vse smučarke.

Nazaj na seznam