Novice

Dobro izhodišče za Tinin napad

( 22. 02. 2015 )
Tudi dež ni zmotil gledalcev, da ne bi prišli pod Pohorje množično bodrit najboljših smučark na svetu

Tina Maze se je na veleslalomu naučila, da je huronsko navijanje ne sme zanesti v brezglavi napad, zato je bila v slalomu previdnejša, a še vseeno dovolj hitra, da ima zelo dobro izhodišče za napad na slalomske stopničke 51. Zlate lisice.

”Morala sem biti bolj previdna, da se ne bi zgodilo kot včeraj. V drugo pa zdaj napad,” je dobre volje ob bodrenju 12.000 gledalcev po prvem slalomu povedala najboljša smučarka na svetu.

Mikaela Shiffrin je bila spet razred zase, še posebej na spodnji strmini, kjer si je nabrala zalogo prednosti za drugi slalom. A ta vseeno ni takšna, da tudi boj za zmago ne bi bil še odprt. Predvsem odlična proga, ki je najprej rosenje, nato pa dež, nista prav nič načela, napoveduje, da vrstni red starta ne pomeni večje prednosti. Nobena smučarka v cilju ni pozabila omeniti dveh glavnih značilnosti letošnje Zlate lisice: ”Delavci na progi so opravili svoje delo vrhunsko. Gledalci pa so čudoviti!”

Čeprav je bila vremenska napoved slaba, pa ni ustavila gledalcev, da pod Pohorje ne bi prišli bodrit Tine Maze in drugih smučark. Prišlo jih je le nekaj tisoč manj kot na veleslalom. Zlata lisica je smučarski praznik, četudi dežuje!

Nazaj na seznam