Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Cilj: v nedeljo smuka do doline

( 22. 12. 2016 )
Do sobote bo snega na progi dovolj, zato ga bodo že razgrnili za smuko

Organizatorji so si oddahnili! Več kot teden dni pred snežno kontrolo je že jasno, da bodo snežni topovi opravili svoje delo. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je prepričan: ”Do sobote bo snega na progi dovolj, tako da ga bodo delavci Marproma lahko že razgrnili. Cilj je, da se v nedeljo že začne smuka po celotni dolžini proge. Sneg je potrebno čim bolj premešati in to gre najblažje ter najboljše s smučanjem. Potem pa bomo lahko začeli s prepariranjem tekmovalne proge.”

V minulih dneh, še bolj nočeh, so zasneževali ves čas, nekje, predvsem zgoraj, z več uspeha, drugje z manj. Na spodnjem delu proge so morali nove topove celo zamenjati s starimi. Toda zdaj je že jasno, da je zasneževalni ekipi Milana Šmona uspelo, kljub inverziji, vlagi, netočnim vremenskim napovedim in tehničnim težavam. Z izgradnjo objektov v ciljni areni je tako lahko začela že tudi tehnična ekipa, pod Pohorjem pa so že tudi tehnični delavci TV Slovenija.

Takoj ko je postalo jasno, da bo snega za progo dovolj, so začeli brneti telefoni. Zanimanje ekip za trening v Mariboru je veliko, glede možnosti organizacije odpadle tekme iz Courchevela se je pozanimal tudi direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal. Srečko Vilar, generalni sekretar OK: ”Naredili bomo, kar je v naši moči. Seveda bomo skušali zagotoviti trening Slovenkah, prav tako bi rada trenirala tudi Tina Maze, vse pa je odvisno od vremenskih razmer oziroma od stanja proge. Če Semmering ne bo organiziral odpadlega veleslaloma, bomo o tej možnosti prav tako razmislili. Seveda pa je to najbolj povezano s financami. O tem se bomo pogovarjali s FIS.”

Nazaj na seznam