Novice

Ana Drev s številko 8

( 29. 01. 2016 )
Tudi topla noč ne bo načela proge, so prepričani organizatorji, ki jo bodo zadnji trenutek preparirali še z vodo in soljo

Ana Drev, ena od glavnih favoritk na veleslalomu za svetovni pokal, je na žrebanju startnih številk na polnem trgu Leona Štuklja v Mariboru izvlekla najboljšo možno številko, takoj po prvih sedmih najboljših v tej sezoni. Ugodna startna številka bo tako ob bodrenju slovenskih navijačev še dodatna spodbuda za Drevovo, ki je zadnje dneve v Avstriji trenirala na podobnem terenu kot je mariborski.

Veleslalom za 52. Zlato lisico bo odprla Nemka Viktoria Rebensburg. Številke drugih najboljših: 2. Tina Weirather, 3. Nina Loeseth, 4. Eva-Maria Brem, 5. Federica Brignone, 6. Tessa Worley, 7. Lara Gut, 8. Ana Drev. Petnajsterico najboljših bo sklenila Lindsey Vonn.

Številke Slovenk: 33. Katarina Lavtar, 48. Ilka Štuhec, 53. Meta Hrovat, 54. Tina Robnik, 61. Maruša Ferk. Nastopilo bo 63 smučark iz 22 držav.

Na seji vodij ekip v hotelu Habakuk so trenerji pohvalili organizatorje za dosedanje delo, saj so v toplem vremenu uspeli obdržati kakovostno snežno odejo. Zjutraj bodo šli že zelo zgodaj na progo, da jo še dodatno utrdijo, z vodo in soljo. Čeprav vremenska napoved obeta sonce in več kot deset stopinj, bo proga trda in takšna kot to milo zimo še ni bila.

Nazaj na seznam