Novice

65 topov s polno paro

( 21. 12. 2009 )

Pohorje je pobeljeno! Ta vikend bomo že smučali! To sta zagotovo najbolj pomembni novici s prizorišča 46. Zlate lisice, do katere je še slab mesec dni.

Po pohorskih smučiščih - največ snega je pri Arehu, kjer bo otvoritvena smuka v sezono v petek, 18. decembra - je razporejenih kar 65 snežnih topov, ki se jim v prihodnjih dneh obeta še bolj hladno vreme in s tem več dela. Vse gre, torej, po načrtih, saj bo otvoritev nove Pohorske vzpenjače v sredo, 23. decembra, snežena.

V pisarni OK Zlate lisice je prijavljenih že 24 reprezentanc s skupno več kot tristo tekmovalkami in njihovimi spremljevalci.

Jeseni je Maribor obiskal direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal, ki je še enkrat pohvalil organizatorje za odlično izvedbo 45. Zlate lisice ter jim čestital za odlično medijsko odmevnost mariborskega tekmovanja. Po ogledu prog se je direktor Skaardal z organizatorji dogovoril, da bodo tako slalomsko kot veleslalomsko progo pripravili v maksimalni dolžini.

Na prvi konstitutivni seji organizacijskega odbora je generalni sekretar Srečko Vilar predstavil datume Zlatih lisic do leta 2013. "Zlata lisica je še naprej v najbolj atraktivnem terminu klasičnih tekem, takoj po novem letu. Edina sprememba bo leta 2013, ko bo 49. Zlata lisica 1. in 2. februarja." Leta 2013 bo na Pohorju tudi Zimska univerzijada!

Nazaj na seznam