Novice

50. zmaga Zlate lisice in prva Švedinje

( 02. 02. 2014 )
Tina Maze brez uvrstitve, do točk od Slovenk Maruša Ferk

Zlata lisica je zmagala petdesetič, Švedinja Frida Hansdotter pa prvič! V močnem sneženju je drugi slalom premešal favoritinje, toda zmagala je vseeno smučarka, ki je v tej sezoni vselej v vrhu. A Frida Hansdotter je morala čakati na 50. Zlato lisico, da je dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu; v pravem trenutku, pred olimpijskimi igrami v Sočiju, in v težkih razmerah, ko je vreme krojilo usodo mariborskega tekmovanja pod Vitrancem.

Najprej je v drugem slalomu presenetila mlajša od sester Schild, Bernadette, ki je bila na podkorenski progi tako hitra, da ji je le 15 stotink zmanjkalo do skoka z enajstega mesta do zmage. Sestra Marlies, v prvem slalomu četrta, jo je prehitela za desetinko, Švedinja Pietilae-Holmner je smučala precej slabše, vodilna iz prvega slaloma Američanka Mikaela Shiffrin pa je že v zgornjem delu naredila večjo napako in si do konca podkorenske strmine nabrala velik zaostanek.

Od Slovenk je do točk prismučala le Maruša Ferk, ki je v drugem slalomu na strmini že skoraj padla, a bila na koncu vseeno zadovoljna: ”Z visoko startno številko sem se uspela prebiti med trideseterico, zato kljub napaki na drugi progi na olimpijske igre odhajam zelo zadovoljna.”

Tina Maze je tik pred ciljem ostala brez uvrstitve.

Nazaj na seznam